Kardeşlik ve Dayanışma Seferberliği Başlattık
Eklenme tarihi : 30.09.2014 10:41:49 - 3508 Okunma

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dayanışma ve kardeşlik seferberliği başlattıklarını ifade ederek, “Müslüman bir toplumda kimsesiz hiçbir bir çocuk kalmamalıdır. Bu anlayışla yetimlere sahip çıkmak için harekete geçtik. Türkiye’de ve dünyada annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Projesine paydaş olduk. Hedefimiz, 50 bin yetim çocuğa sahip çıkmak” dedi.

Gündoğdu, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda, ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’  kampanyasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak, ülkemizdeki ve dünyadaki sosyal ve toplumsal gelişmelere karşı duyarlı bir sivil toplum örgütü olduklarını belirten Gündoğdu, “Faydalı işlere ya doğrudan katılıp paydaş oluyoruz ya da İHH gibi sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Amacımız bütün dünya insanlarına kucak açmak; insanımızın ve insanlığın mutluluğuna katkı yapmaktır” şeklinde konuştu.

ALT 4

“İNSANLIĞIN HÜZÜNLERİNİ VE SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞIYORUZ”

Dünyada doğal afetler, felaketler, savaşlar ve kazalar sebebiyle çok sayıda ailenin acılar yaşadığını kaydeden Gündoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu acıların en zor olanını da yetim kalan çocuklar yaşıyor. Biz Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, geçen yıl Kurban Bayramı’nda 81 ilde bin 150 yetimi giydirdik. Önümüzdeki dönemde inşallah bunları daha profesyonel hale getirerek yapacağız. Üyelerimizden, dileyenler, oradaki bir yetiminin masraflarını karşılayabilecek. Biz, ‘Evdeki yangını söndürürüm, mahalledeki yangına karışmam’ anlayışında olamayız. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, dünya genelinde Gazze, Filistin, Somali, Filipinler, Bosna Hersek, Suriye, Myanmar, Mısır, Telafer, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde yaşanan doğal afetlere, acılara ve sıkıntılara; ülkemizde ise Van depremine, Samsun’daki sel felaketine ve Soma’da yaşanan faciaya karşı duyarsız kalmamıştır. Çünkü Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen, erdemliler hareketidir, iyilik hareketidir. Dünyanın neresinde olursa olsun insani olan, insana dair her şey bizi ilgilendirir. Bütün insanlığın hüzünlerini ve sevinçlerini paylaşmayı kendimize düstur edinen bir sivil toplum örgütüyüz.”

 

ALT 2

 

 

“HEDEFİMİZ 50 BİN YETİME SAHİP ÇIKMAK”

İHH tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in paydaş olarak desteklediği ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’  kampanyasını önemsediklerini vurgulayan Ahmet Gündoğdu, “Bu proje, çocuklarımıza yardımlaşma bilincini aşılayacaktır. Eğitim-öğretim çalışanları da bu projeyi sahiplenecektir. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcumuzdur. Yetimlere kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları beraberce paylaşarak azaltmak hepimizin görevidir. ‘Kimsesizlerin kimsesi olmak’ değerimize, ilkemize sahip çıkmalıyız. Müslüman bir toplumda kimsesiz hiçbir bir çocuk kalmamalıdır. Bu anlayışla yetimlere sahip çıkmak için harekete geçtik. Türkiye’de ve dünyada annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine paydaş olduk. Hedefimiz 50 bin yetim çocuğa sahip çıkmak. Peygamberimiz Efendimiz (SAV), ‘Evlerin en hayırlısı, içinde kendisine iyi bakılan bir yetimin bulunduğu evdir. En kötüsü ise kendisine iyi davranılmayan bir yetimin bulunduğu evdir’ diye buyurmaktadır. Onun için hep birlikte yetimlere sahip çıkmalı, onlara şefkat elimizi uzatmalı, sıcak bir yuva özlemi çekenlere karşı üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Müslüman ahlakı, kimseyi kimsesiz bırakmamayı, yetimin düşlerine dokunmayı, yalnızlıklarını paylaşmayı, gözlerindeki yaşı silmeyi ve ihtiyaçlarını gidermeyi gerektirir” diye konuştu.

 

ALT 3

 

 

FARKINDALIK OLUŞACAK

100 milyon çocuğun sokaklarda yaşadığına, her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığına dikkat çeken Gündoğdu, “Bu, 2,1 milyonu Afrika’da olmak üzere, senede 3,5 milyon çocuğun yetim kalması anlamına geliyor. Her geçen gün hızla artan bu rakamlar, hepimizi yetimler için iyi bir şeyler yapmaya sevk etmelidir. Yetimlere sahipsiz olmadıklarını ve onları koruyup kolladığımızı hissettirmeliyiz. İşte bu kampanyanın amacı, çocuklar için iyilik kapılarından birini aralayabilmek. Türkiye’deki çocuklarla dünyanın yetimlerini bir araya getirmek ve bir çocuk dayanışması temin etmektir. Dünya üzerinde nice mahrumiyetlerle yaşayan çocuklarımıza desteğimizi artırmak istiyoruz. Proje ile Türkiye’de her evde yetimler konuşulacak ve farkındalık artacaktır” ifadelerini kullandı.

Organizasyon için İHH yönetici ve gönüllülerine de teşekkür eden Gündoğdu, “Dünya, çocukların tebessümleriyle güzelleşir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ikili_8721

RAMAZAN’IN 15. GÜNÜ DÜNYA YETİMLER GÜNÜ

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, dünya çocukları için her yıl yetim raporu çıkaracaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Bu çok önemli bir kaynak olacak. Bir müjdemiz var. İslam İşbirliği Teşkilatı’na başvurduk, İslam İşbirliği Teşkilatı da her yıl Ramazan ayının 15. gününü dünya yetimler günü olarak kutlamaya karar verdi. Birçok belediye Ramazan ayının 15’inde yetimler için iftar verdi. Bu iftarlar vesilesiyle birçok il kendi ilinin yetim haritasını çıkarıyor. Bunu bütün dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Bu projeyi 15 dile çevirerek farkındalık oluşturduk. Bu çocuklara sahip çıkmazsak, bunlar organ mafyası ve fuhuş mafyasının eline düşüyor. 1987-2007 arasında bir milyon çocuğumuz organ mafyasının eline düşmüş. Devletlerin bu çocuklara sahip çıkması lazım. Kayıtlı rakamlara ulaşılması bakımından devlet çalışma yapmalı. Bütün çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, yoksa misyonerler yetim çocuklarımızı kullanıyorlar. Misyoner faaliyetler yürüten örgütlere bakıyoruz, toplamda 2 milyon yetim çocuğun, bir başkasına bakıyoruz 4 milyon yetim çocuğun masraflarını karşılıyor. Onun için yetim çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bütün sosyal sorumluluklarda yardımını esirgemeyen Memur-Sen ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklar hepimizin.”

 

ALT 7

 

BU PROJEYLE ÇOCUKLAR DAHA İYİ BİR İNSAN OLACAKTIR

Projenin detayları hakkında bilgi veren İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, Ortadoğu’dan Afrika’ya, Kafkasya’dan Balkanlara ve Latin Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında savaş, doğal afet, yoksulluk ve benzeri sebeplerle yaşanan mahrumiyetler nedeniyle 200 milyondan fazla çocuğun yetim kaldığını ve bu çocuklara her yıl 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun eklendiğini kaydederek, “Hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün binlerce çocuğu tehdit etmektedir. Her yıl 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satıldığı, 300 bin çocuğun cephelere sürüldüğü dünyamızda insanlığın kendilerini fark etmesini bekleyen milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu tüm insanlığa aittir” dedi.

 

ALT 8

 

Çocukların sınıfça yetim kardeşlerini seçebileceklerini ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Mesela bir sınıf Afrika’dan veya dünyanın her hangi bir yerinden yetim kardeşini seçebilecek ve bunu tanıyacaklar. Bir kolinin içerisinde yetim arkadaşlarının kaç yılında doğduğu, babasının veya annesinin ne zaman vefat ettiği, kaç kardeşi olduğu gibi bilgileri içeren bir yetim özet form olacak ve bunları çocuklar gördükleri için daha güçlü empati oluşturacak ve yetim çocuklarımıza sahip çıkan her sınıfımıza kardeşlik beratı göndereceğiz. Bu da çocuklar üzerinde teşvik oluşturacaktır. Çocuklarımız bundan sonraki hayatlarında iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmayı başaracaktır.”

HABER 7 SON DAKİKA