12 EYLÜL'DE 'EVET' DİYECEĞİZ, 13 EYLÜL'DE YENİ ANAYASA İSTİYORUZ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1643 Okunma

Referandum ve Anayasa Değişiklik Paketiyle ilgili olarak Yeni Şafak Gazetesi'ne konuşan Gündoğdu, Anayasa değişiklik paketinde sendikacılığa ilişkin düzenlemelerin yeterli olmadığını ancak paketi bir bütün olarak değerlendirdiklerinde evet oyuyla yeni Anayasaya bir adım daha yaklaşacaklarını söyledi.

 

Ahmet Gündoğdu'nun Yeni Şafak'ın sorularından bazılarına verdiği cevaplar şu şekilde:

<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> 

 *    KONFEDERASYON OLARAK NE YAPACAKSINIZ: Hangi siyasi partiye oy vereceksen ver, bu benim işim değil. Benim üyelerim de parti seçiminde % 100 özgür. Ama referandum, partiler üstü bir olaydır. Tabanımıza milletimize sendikalara siyasetçilere çağrım: Türkiye nin demokratikleşmesi için, terör gibi siyaset üstü konularda milli takım ruhu ile hareket etmemiz lazım. Biz Memur-Sen olarak Türkiye nin her yerinde evet kampanyaları düzenleyeceğiz.

 

 *    PAKETE YÖNELİK GENEL DEĞERLENDİRMENİZ NE ŞEKİLDE: Bir sendikacı ve bu milletin değerlerine yönelik sözcülük yapan birisi olarak, YAŞ kararlarına yargı yolunun açılmasına seviniyorken, yine kadro şişkinliği bahanesiyle insanların emekliye sevk edilecek olmasına üzülüyorum. Bugüne kadar HSYK nın meslekten ihraçla tokatladığı insanların en son örneği Ferhat Sarıkaya. Artık evrensel hukukun en temel hakkı olan savunma hakkının onlara tanınacak olmasından elbette gurur duyuyorum ama HSYK nın sürgün etme hakkı hala yargıya kapalı. Bunu da eleştiriyorum. Toplu sözleşme hakkına ilk kez kavuşuyoruz. Hükümetle uzlaşır imza altına alırsak bu imzanın kimsenin icazetine gerek duymaksızın geçerli olduğu bir hak var. Uzlaşamazsak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kurulacak. Uzlaştırma Kurulu'nun bağlayıcılığı yoktu, şimdi Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun verdiği karar kesin olacak. İkisi de olmazsa grev hakkı olmalı ama bu pakette yok.

 

 *    MEMURA SİYASET YASAĞI SÜRÜYOR: Bu önemli bir eksiklik. 13 Eylül den itibaren de topyekun anayasa değişikliği istiyoruz. Siyaset yasağının kaldırılmaması ve grev hakkının verilmemesi önemli bir eksiklik. Bunun adı paket, bu pakette gereksiz hiçbir şey yok.

 

 *    MEMUR-SEN'İN ÜYE SAYISINDAKİ ARTIŞ: 2001 de çıkan 4688 sayılı yasaya göre tüm sendikalarda üyelikler sıfırlandı. 2002 Mayısında yapılan açıklamada bizim 42 bin, KESK'in 260 bin, Kamu-Sen'in 360 bin. Bu ne kadar becerikli Kamu-Sen ve KESK imiş ki, 8 ayda yüz binlere ulaşıyor. Bunlar ne kadar becerikli Anasol M iktidarı bakanlarıymış ki 8 ayda bu sendikaları uçurmuşlar. Biz her yıl 44 bin üye yapa yapa 8 yılda bugünkü noktaya geldik.

 

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

http://yenisafak.com.tr/Roportaj/ğt=09.08.2010&i=272537

HABER 7 SON DAKİKA