GENEL MERKEMİZCE İFTAR PORGRAMI DÜZENLENDİ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 2210 Okunma

Konfederasyonumuzun eski genel sekreteri Ali KÜÇÜKKÖSEN'in iftar öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programımız Samsun eski milletvekili emekli Müftü Musa UZUNKAYA'nın nezih iftar duası ile devam etti.<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit ERDOĞAN yaptığı takdim konuşmasında; sendikamızın kuruluşu ve çalışmaları ile ilgi bilgiler verdi. Kültür Memur-Sen'in 22 Mayıs 2003 tarihinde kurulduğunu, sendikamızın henüz 5 yaşında olduğunu, 2. olağan genel kurulunu 02-03.12.2006 tarihinde yaptığını, bu gün görevde olan yönetim kurulunun bu kongre ile seçilenler olduğunu, istikrarlı ve hızlı büyümelerinin devam ettiğini, 2007 yılında %85, 2008 yılında ise %70 civarında üye artışı ile Memur-Sen ailesinin oransal olarak en çok büyüyen sendikası olduklarını, etkili sendika olmalarını yetkiyle bütünleştirmek için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ifade ederek, bunun gerçekleşmesinde emeği geçen üyelerimize, il temsilerimize ve katkısını esirgemeyenlere teşekkür etti.

    hspace=0

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Sn.D.Mehmet DOĞAN ramazanlarınızı tebrik ediyorum diyerek başladığı konuşmasında, 20 yıl önce kendisinin de Kültür Bakanlığı çalışanı olduğunu, bu vesileyle eski yuvamızı hatırlamış olduk dedi. Kültürün çok önemli bir alan olduğunu ifade etti. Kültür Memur-Sen bizi sizlerle 20 yıl sonra bir araya getirdi, kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Biz de sivil kültür alanında faaliyet gösterenler olarak Kültür Memur-Sen'in resmi kültür alanında söz sahibi olmasını çok önemsiyoruz, kendilerinin sonuna kadar destekçisiyiz dedi.

 hspace=0hspace=0

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Sn.Galip YILDIRIM misafirlere katılımlardan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Memur-Sen her geçen gün büyüyen, toplumun kendisinin ifadesini bulduğu bir kuruluştur dedi. 2008 yılı toplu görüşmelerinin Memur-Sen'in başarılı ve gayretli çalışmaları nedeniyle, sn.bakanlarla ve sn.başbakanla yaptığı görüşmeler neticesinde ilk defa mutabakat metni imzalanarak sonuçlanmıştır. Bunda da Memur-Sen'in yeni ve eski yönetimlerinin emeği büyüktür, kendilerine teşekkür ediyorum dedi.

Kültür Memur-Sen olarak, ideolojik kamplaşmaya karşı olduklarını her kesimi kucakladıklarını, bütün kazanımlarını tüm memurlar için elde etmek için mücadele ettiklerini, EK ÖDEME'nin alınmasının emeğinin tamamının Memur-Sen ailesinin başarısıdır. Biz kavgacı, protestocu doğu sendikacılığını değil, diyaloga ve masada mücadele vermeye önem verdiklerini bunun sonucunda hem çalışanlar hem de toplum nezdinde Memur-Sen büyük bir yer edinmiştir. Toplu görüşme mutabakat metninde 4/B'li arkadaşlarımız için çok önemli kazanımlar elde edilmiş olup, askerlik sonucu göreve dönme, eş durumu ve sağlık özrü tayinleri bunların başındadır dedi.

Geçtiğimiz günlerde müze araştırmacısı ve sanat tarihçilerinin teknik hizmetle sınıfına dahil edilmesi nedeniyle Müsteşarımız Sn. İsmet YILMAZ'a emeği geçenlere teşekkür ediyorum, teknik hizmetle sınıfına dahil edilmesi gereken diğer unvanlarda katkılarının devamını diliyor, programımıza katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını tamladı.

   hspace=0 

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Sn.Halit ORTAKÖY'de  Kültür Memur-Sen böyle mübarek bir akşamda bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum diyerek başladığı konuşmasında, Memur-Sen Genel Başkanı Sn.Ahmet GÜNDOĞDU'nun çok önceden rezerve edilen bir başka sivil toplum kuruluşunun iftarına davetli olması nedeniyle katılamadığını, onun için kendilerini temsilen geldiğini ve selamlarını ilettiği konuşmasının devamında genel de Memur-Sen özelde Kültür Memur-Sen üyelerinin hak ve menfaatlerinin takipçisidirler, bir düşünürün dediği gibi ''bir şehrin duvarlarını ancak kültürle koruyabilirsiniz'' sağlam bir kültüre sahip değilseniz ne şehrinizi, ne çevrenizi ve nede toplumunuzu koruyabilirsiniz, bunun için kültür çok önemlidir.

Rahmetli kurucu genel başkanız M.Akif İNAN bir yazısında şöyle diyordu ''uygarlığından koparılan bir halk tükenişin tradejisini yaşıyor demektir'' bizde bu vesileyle kültürümüzü, uygarlığımızı ve medeniyetimizi yeniden hatırlayıp, yeniden inşa etmeliyiz,  ona layık yeni çözümler ve örnekler ortaya koymalıyız dedi,

İftar programımıza; eski Samsun Milletvekili emekli Müftü Musa UZUNKAYA, eski Müsteşar Yardımcısı ve Strateji Geliştirme Başkanı Hikmet KAÇDIOĞLU, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Ayla MİRMAHMUTOĞULLARI, TBMM Başkan Danışmanı Bilal COŞKUN, Bakan Danışmanı İbrahim SARITAŞ, Bakan Müşaviri İlhan KAYMAZ, Yatırım ve işletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali AĞBAL, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim YAZAR, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Okkeş DAĞLIOĞLU, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Ercan SERİN, Sinema ve Telif Hakları eski genel müdürü ve Başmüfettiş Selahattin ERTAŞ, Başmüfettiş Asım KESER, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Murat GÜRÜL, Melik AYAZ ve Ömer ÇAKIR, Devlet Tiyatroları İMİD Başkanı Cemal COŞKUN, Memur-Sen adına Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit ORTAKÖY, Memur-Sen eski Genel Başkanı Ahmet AKSU, Kutup Yıldızı Derneği Genel Başkanı Fahrettin DAĞLI, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D.Mehmet DOĞAN, Mehmet Akif ERSOY Derneği Genel Başkanı Ahmet FİDAN, Din Bir-Der Genel Başkanı Lütfi ŞENOCAK Birlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrfan COŞKUN, Memur-Sen eski Genel Sekreteri Ali KÜÇÜKKÖSEN, Memur-Sen Eski Genel Mali Sekreteri Adem SOLMAZ, Memur-Sen eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Adnan ŞENOL, Sağlık-Sen eski Genel Sekreteri Hüsnü KAYMAZ, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali ERDOĞAN ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Şaban KAVUK, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil ODABAŞ ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bem-Bir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni SEVİNÇ, Diyanet-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M.Hadi ERDOĞMUŞ ile Genel Araştırma ve Dışilişkiler Sekreteri Mehmet YAMAN, Eğitim Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan ÇAKIRCI, Büro Memur-Sen Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Abdülvahit ERGÜN, Enerji Bir-Sen Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mehmet DOĞAN, Bayındır Memur-Sen Genel Sekreteri Fahri ALTINGÖZ ile daire müdürlerimizi  üyelerimiz ve bakanlığımız çalışanları iştirak ettiler, katılımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyor, sağlık ve afiyetler diliyoruz…

Katılımcıların ve tüm Müslümanların Kadir Gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA