GÜNDOĞDU: 12 EYLÜL, MİLLET EGEMENLİĞİNİ KABUL EDEMEYENLERLE HESAPLAŞMA GÜNÜDÜR
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1501 Okunma

Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Konya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen açık hava toplantısına katıldı.

Burada, Memur-Sen'in referandumla ilgili görüşlerini açıklayan Gündoğdu, yapılacak anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi ile demokratik hayata adım atılacağını kaydetti. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Darbe anayasası ile kurulan YAŞ, YÖK, MGK, HSYK gibi kurumların millet iradesini hiçe sayan icraatlarını hatırlatan Gündoğdu, paket sonrası bu sorunların tamamen ortadan kalkmasa bile önemli bir adım atılacağını ifade etti.

 *    TOPLU SÖZLEŞME HAKKI

''Toplu görüşme masasına Türkiye'nin en büyük memur konfederasyonu olarak oturduk ve masa değil, yasa sorunlu dedik. 4688 sayılı yasadaki eksikliğe dikkat çektik'' şeklinde konuşan Gündoğdu, pakette yer alan ve kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkı verilmesini sağlayacak düzenlemeyle ilgili bilgi verdi.

Gündoğdu, ''Paketi değerlendirdiğimizde, yüzlerce madde var. Bizi iki yönü ilgilendiriyor. Biri, kamu çalışanlarını ricacı konumundan kurtaracak olan toplu sözleşme hakkı. Diğeri de, hukukun üstünlüğüne doğru giden yolda yapılacak değişiklikler. Biz bu ülkenin vatandaşıyız. Özgürlükleri önemsiyoruz. Kendimizi 72 milyonun ekmek ve özgürlüğünden sorumlu hissediyoruz. Çünkü, biz onlardan biriyiz'' şeklinde konuştu.

Paketin, eşi başörtülü diye TSK personelini sorgusuz sualsiz kapı önüne koymaya mahkeme ve hukuk denetimi getirdiğini de dile getiren Ahmet Gündoğdu, ''HSYK'nın meslekten ihraç kararlarına yargı denetimi geliyor. Ancak sürgünler halen denetim dışında. Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç edenler, demokrasi ve hukuku ülke dışına ihraç edenlerdir. Bunların yapılmasıyla sorunlar çözülmüyor, halen yapılması gereken değişiklikler var. Hiç kimse, hukuksuzluğu ve hukuk dışılığı kabul etmiyor. Milletimiz de kabul etmiyor, Memur-Sen olarak biz de kabul etmiyoruz'' dedi.

src=

 *    Pakette yer alan diğer değişikliklerle ilgili görüşlerini de açıklayan Gündoğdu, ''Meşruiyet debisi yüksek anayasa özlemimizi dile getireceğiz ve değişikliğe 'EVET' diyeceğiz. Referandumda, evet diyenler, hayır diyenler, çekimser kalanlar ve renksiz olanlar var. Hepsinin gerekçesi anlaşılabilir. Ama renksizleri anlamamız mümkün değil. Evet diyecekler, emir aldıklarından korkuyorlar, hayır diyecekler; tabanlarından çekiniyorlar.''

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Gündoğdu, daha sonra şunları kaydetti: ''Hangi siyasi partiye oy verecekseniz verin, bu herkesin kendi seçimidir. Bundan sonra seçtiklerimizin saygın olması için, darbecilerin millet iradesini tokatlama haklarını çöp sepetine göndermek gibi bir sorumluluğumuz var. Bundan dolayı, herkesi referanduma 'EVET' demeye çağırıyoruz. Bu vesileyle, 'namlusu millete dönmüş tanklara dönmüş tanka selam durmam' diyen Muhsin Yazıcıoğlu'nu bir kez daha rahmetle anıyorum. Bir kez daha tekrar ediyorum; 400 bin üyeli Memur-Sen olarak, seslerini dile getirdiğimiz milletimiz adına da konuşuyor, 'EVET' diyoruz.''

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, konuşmasının sonunda, Memur-Sen'in Şekerbank, SBN ve Grup Marmara Sigortacılık ile yapılan 'Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortası' hakkında bilgi verdi.

src=

 *    Programa katılan Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da konuşmasında, milletin kendi egemenliğine olan özlemi ve millet iradesi dışı eylemlere izin vermediğini belirterek, ''Bunun tarihte çok örneğini gördük. Milletimiz kendisini hiçe sayanları her zaman cezalandırmıştır. Kendi iradesinin öne çıkmasını sağlayacak Anayasa Değişikliği Paketi'ne karşı çıkanlar da bundan nasibini alacaktır'' dedi.

 *   Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi ise yaptığı konuşmada, kamu çalışanlarına toplu sözleşme hakkının verilmesi, millet iradesinin egemen olması, hukukun üstünlüğüne doğru bir adım atılması ve darbecilerin yargılanmasına izin verecek değişiklikler için 'Evet' çağrısında bulunduklarını kaydetti.

 *    Programda ayrıca, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım ve Bem-Sir-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç birer konuşma yaparken, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Enerji Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Mehmet Doğan, Toç-Bir-Sen Genel Sekreteri Mustafa Özkaya ve Diyanet-Sen Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Yaman da hazır bulundu.

HABER 7 SON DAKİKA