KARAR OLUMLU, MİKTAR YETERSİZ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1652 Okunma

Bu kapsamda, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım EKREN'in memur ve emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamasını olumlu bir karar olarak görmekle birlikte yapılacak ödemenin tutarını yetersiz buluyoruz. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Makro ekonomik gelişmeler, son  günlerde özellikle Dolar'daki yükseliş kaynaklı ekonomik kayıplar dikkate alındığında 300 TL'lik desteğin sadra şifa niteliğinde olamayacağı tartışmasızdır. Ödeme yapılması noktasındaki kararın gerçek anlamda sonuç doğurabilmesi için Ekonomik ve Sosyal Konsey'e sunduğumuz çözüm önerileri raporu içeriğinde yer verdiğimiz;  ''Kamu çalışanlarına KİT'ler ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulandığı gibi 2009 yılında asgari ücret (600 TL) tutarında iki kez ikramiye verilmeli ya da her ay 100 TL tutarında seyyanen zam verilmelidir.''  teklifimiz doğrultusunda kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutarın en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir.

         Bu kararda teklifimiz doğrultusunda miktara yönelik değişiklik yapılmalı ve en geç Nisan ayı maaşlarıyla birlikte kamu çalışanlarına ödeme yapılması sağlanmalıdır. Bu sayede ekonominin resesyona girmesi engellenmelidir.

HABER 7 SON DAKİKA