KÜLTÜR MEMUR-SEN 3.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1593 Okunma

21 Kasım Cumartesi günü, 10.30'da büyük bir katılımla başlayan 3.olağan genel kurulumuz, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve istiklal marşımız ile devam etti. Genel Başkanımız Galip YILDIRIM'ın gündemi ve sendikal faaliyetleri değerlendiren konuşmasında esas olanın Kültür Memur-Sen'i daha ileri taşımak olduğunu, genel kurulların da bu yarışta bayrak değişimi anlamına geldiğini söyledi. YILDIRIM ''Kültür Memur-Sen, üyesinden genel başkanına bütün mensuplarının emekleriyle bir yerlere gelmiştir. Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar önemli mesafeler aldık'' şeklinde konuştu.<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

Protokol konuşmaları sırasıyla SP Genel Başkan Yardımcısı Mücahit YANILMAZ, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi ÇAYIR'ın ardından Konfederasyon adına konuşan Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf YAZGAN, konfederasyon olarak kamu çalışanlarının hakkını savunma konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Toplu görüşme sürecinden bugüne birçok eyleme imza attıklarını hatırlatan YAZGAN, ''Toplu görüşme masasında bize önerilen zamma hayır dedik. Toplu sözleşme ve grev hakkı talebimizi her platformda dile getiriyoruz. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu görüşme priminin yeniden çalışanlara kazandırılması için, Memur-Sen yönetim kurulu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşmüştür. KEY ödemeleri konusundaki girişimlerimiz sonuç verdi. Yakında yeni takvim açıklanacak. Toplu görüşme primi konusunda da bayram sonrası bir sonuç alınacağını umut ediyoruz'' şeklinde konuştu.

 

Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet KAYTAN konuşmasında, Memur-Sen ailesinin büyük bir camia olduğunu, sorunların büyük ailenin bir ve beraberliği ile aşılacağını ifade etti. Kültür Memur-Sen'in yapılacak genel kurulu sonrası oluşacak yönetim kurulunun, hizmet yarışında önemli başarılara imza atacağına olan inançlarının tam olduğunu da söyleyen KAYTAN, ''Görünürde, sendikalarımızın başarısı olarak görülen kazanımlar aslında ülkemizin, kamu çalışanlarımızın kazanımlarıdır. Memur-Sen hem kamu çalışanlarının hakkını savunmuş hem de ülke sorunlarına duyarlılık göstermiştir'' dedi.

 

Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim KÜTÜK, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil ODABAŞ, Diyanet-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Hacıbey ÖZKAN, Bembir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Medeni SEVİNÇ, Sağlık-Sen Genel Mali Sekreteri Mehmet Güner ERDOĞDU, Enerji Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Zahit BORAK, Birlik Haber-Sen Genel Mali Sekreteri Remzi KARAKUŞ ile ÖĞDER Yönetim Kurulu Üyesi Mithat BÜYÜKHAN'da birer selamla konuşması yaptılar.

 

Bunun yanında Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Gürcü YALÇIN ile İMİD Başkanı Cemal COŞKUN, Diyanet-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri M.Hadi ERDOĞMUŞ, M.Ali GÜLDEMİR ve Mehmet YAMAN, Büro Memur-Sen Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri İdris MADEN, Enerji Birsen Basın ve Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mehmet DOĞAN ile Toç Bir-Sen Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Tahsin SUDA'da toplantıya katılanlar arasındaydı.

Ayrıca, Kızılcahamam toplantıları nedeniyle genel kurulumuza katılamayan TBMM Başkan Vekili Nevzat PAKDİL, AK Parti Grup Başkan Vekilleri Suat KILIÇ ve Bekir BOZDAĞ ile Genel Başkan Yardımcıları Salih KAPUSUZ ve Hüseyin TANRIVERDİ'de telgrafları ile olağan genel kurulumuzu tebrik ederek başarı dileklerini ilettiler.

Öğleden sonraki ikinci oturumda ise faaliyet raporları, gelir-gider hesaplarının ibrası, tahmini bütçe ve tüzük değişiklikleri oylanarak kabul edildi.

Yeni dönemde İl Temsilcilerimiz, üyelerimiz ve teşkilat mensuplarımızın destek ve fedakarane çalışmaları ile Kültür Memur-Sen'i yetkiye taşıyacağına inandığımız yeni yönetim kadrosu tam birlik ve beraberlik içinde ikinci gün tek liste ile girilen seçimde Galip YILDIRIM'ın başkanlığında şu şekilde oluştu.

 

Genel Merkez Yönetim Kurulu;

Genel Başkan Galip YILDIRIM,

Genel Sekreter Mecit ERDOĞAN,

Genel Teşkilatlanma Sekreteri Fahri EKİNCİ,

Genel Mali Sekreter Yusuf DEMİR,

Genel Eğitim, Mev. ve Toplu Gör.Sekreteri Musa SAÇIKARA

 

Genel Merkez Denetleme Kurulu;

Alaattin AYDIN,

Mehmet ÖZDEMİR,

Mahmut Ali ÖZCAN,

 

Genel Merkez Disiplin Kurulu;

Abdülmecit HAKSEVER,

Mahmut YAMAÇ,

Deniz DEĞİRMENCİ.

 

Kültür Memur-Sen olarak; Yeni seçilen Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyelerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Ayrıca olağan genel kurulumuza katılarak genel kurulumuzu şereflendirenlerle ve yine telgrafları ile genel kurulumuzu tebrik edenlere, delegelerimiz başta olmak üzere bu günlere gelmemizde emeği geçen il ve ilçe temsilcilerimiz ile tüm üyelerimize teşekkür eder sağlık ve afiyet dolu günler dileriz.

HABER 7 SON DAKİKA