KÜLTÜR MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI SN.GALİP YILDIRIM KONYA'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI...
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1853 Okunma

15 AĞUSTOS 2007 TARİHİNDE BAŞLAYACAK OLAN TOPLU GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ KÜLTÜR MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI SN.GALİP YILDIRIM KONYA'DA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. 14.08.2007<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

Genel Başkanımız Sn.Galip YILDIRIM, diğer bazı sendikalarımızın genel başkan, yönetim kurulu üyesi il temsilcilerimizin katıldığı basın açıklamasında ;

''Kamu çalışanlarının temsilcisi olarak bizler, haklarımızın verilmesi için konfederasyon yönetim kurulu üyeleri ve bağlı sendikalarımızla ülkemizin tüm bölgelerinde ve 81 ilde bu açıklamaları yapıyoruz.

Amacımız demokrasinin olmazsa olmazı, hür toplumun temsilcileri olan STK'lar ve sendikaların özgürce çalışmalarını sağlamaktır. Demokrasiler özgürlük ve hür iradeleri ortaya koyma rejimidir.

Yeni bir toplu görüşme dönemine girerken sendikaların en büyük handikabı mevcut sendika yasasıdır. ILO normlarına uymayan bu sendika yasasıyla alabileceğimizin en yükseğini alabilmek için gayret göstereceğiz, ancak asıl arzumuz 4688 sayılı yasadaki eksikliklerin giderilerek ILO normlarına uygun bir sendika yasasına kavuşmamızdır.

Kurulacak olan 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden beklentilerimiz, sağlık, eğitim, yargı reformu ve Kamu Personel Rejimi gibi sorunların, kamu çalışanları açısından önemli olan yoksulluk, yolsuzluk, yeni istihdamlar, çalışma hayatı gibi konuların üzerine eğilmesidir.

            Toplumun kavgaya değil barışa, yoksulluğa değil refaha, diktaya değil demokrasiye özlem duyduğunu biliyoruz.

            Memur-Sen 3 yıldır toplu görüşmelere katılmış ve her dönemde memur lehine kazanımlar elde edilmiştir. Memurun hakkını masada sonuna kadar koruyarak, masadan kalkmayan Memur-Sen, bu sayede maddi anlamda olmasa da sosyal ve özlük haklarda sağladığı kazanımlar sayesinde memurun soluk almasını sağlamıştır.

            2006 yılı toplu görüşmelerinde aylık ve yan ödeme katsayıları, mesai ve ek ücretler, kira, aile ve çocuk yardımı gibi mali konularda olumlu cevap alınamadığından mutabakat metnine imza atılmamıştır. Ancak Memur-Sen masada sonuna kadar kalarak, özlük ve sosyal halklarla ilgili 30 maddelik bir mutabakat metniyle kazanım elde etmiştir.

2007 yılı toplu görüşmeleri 15 Ağustos 2007 tarihinde başlayacaktır. Grev ve toplu sözleşme hakkı olmayan, alınan kararların uygulanmasında bir yaptırım içermeyen bu görüşmelerin bu yıldan sonra toplu sözleşme olarak yapılmasını istiyoruz.

            2007 yılı toplu görüşmelerindeki önceliklerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1- Tüm kamu çalışanları ile ilgili başta 4688 sayılı yasada, ILO normlarına uygun, grevli ve toplu sözleşme hakkının verilmesini,

2- Yeni Kamu Personel Rejimi taraflarca ortak hazırlanarak hayata geçirilmesini,

3- Eşit işe eşit ücret verilmesi ve kurumlar arası ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını,

4- 2007 yılı toplu görüşmelerinde; ülkemizin ve memurların sosyo-ekonomik durumları göz önünde bulundurularak tespit ettiğimiz, tüm memurlara 250 YTL seyyanen zam ve enflasyon farkının verilmesini,

5- Ek Ödeme alamayan birkaç bakanlık olan; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışanlara de ek ödeme verilmesinin sağlanmasını,

6- KİK kararlarının hayata geçirilmesini,

7- Hizmet kollarında sendikalarımızca tespit edilen sorunların giderilmesini ve 15 Ağustosta başlayacak olan toplu görüşmelerin üyelerimiz ile tüm çalışanlar ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz'' dedi..

 

 

HABER 7 SON DAKİKA