KÜLTÜR MEMUR-SEN'DEN YAZ TATİLİ VE TELEVİZYON UYARISI. 24.06.2007
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1738 Okunma

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM Öğrencilerin tatile girdiği şu günlerde velilerin dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek yaz tatilinde çocuklarını daha yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

YILDIRIM son günlerde vatandaşlar tarafından RTÜK'e yapılan şikayetleri değerlendirerek evlerde masum bir kutu gibi duran Televizyonun yararları yanında sayılamayacak kadarda olumsuz etkilerinin olduğunu anne ve babaların çocuklarını bu zararlı etkilerden korumak için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. YILDIRIM Ülkemiz de Televizyonlar vatandaşın ahlak örf ve inançlarını dikkate alarak yayın yapmaları gerektiğini ancak bu sınırı aşan çok sayıda TV  Kanalı ve programının bulunduğuna dikkat çekti.

            Kültür ve Medeniyetimizin temel dinamiklerinden ve olmazsa olmaz yapı taşlarımızdan olan Aile yapımızı bozmaya, hatta fuhuş ve zina saydığımız davranışları bir erdemmiş gibi, çağdaş olmanın gereği imiş gibi, bütün ahlaki sınırları çiğneyerek empoze ve enjekte etmeye çalışmaktadırlar. Ruhsuz, ahlaksız, bütün evrensel değerlerden yoksun ve kişiliği bozuk, ruhen hasta bir nesil oluşturulmaya çalışılmaktadır. Aile kurumunu yok saymaya çalışan bir kısım medya grubu televizyonları vasıtası ile bunu bir görev gibi yapmaktadırlar.

            Oysa Devletimiz, vatandaşlarının Sosyal, kültürel, ictimai,  ailevi, ahlaki, zihinsel ve bedensel zarar görmelerini engellemek ve bu alanlarda daha verimli hale gelmelerini sağlamakla görevlidir. Bu işle ilgili denetim görevini yapsın diye görevlendirdiği kurumun, bu işin üstesinden gelmesi zor gibi gözüküyor. Çünkü toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Sosyal bir yara haline gelen ahlaki çöküşü hızlandıran görsel ve yazılı medya ya karşı, dinini, vatanını, bayrağını, kültürümüzü ve medeniyetimizi seven her ferdin, gücü nispetinde yasalar çerçevesinde mücadele vermesi gerekir.

       Türkçemizin en çok televizyon dizilerinde kirletildiğini hatırlatarak Türkçe'yi yanlış veya argo kullanana da ceza verilmesine dikkat çeken YILDIRIM özellikle Show programlarında edep sınırlarının zorlandığı hatta ahlaksızlığın yaygınlaştırıldığı gözlenmektedir. Halkımız RTÜK'e yaptığı şikayetlerle bunlardan rahatsız olduğunu belirtmektedir. İzleyicinin sahip olduğu ahlaki kurallar onun gözüne bakılarak hiçe sayıp çiğnenmektedir dedi.

      Aynı insanlar konuk olarak katıldıkları programlarda bu defa insanlık dersi vermeye kalkışarak kendilerini kamufle etmeye çalışmaktadırlar. Aynı kimseler okul yaptırmak yada öğrencilere yardımcı olmak suretiyle güya eğitime katkıda bulunmaktadırlar. Bunlar tamamen vatandaşı kandırma politikalarıdır. Yaptıkları yıkım ve kıyımları yaptıracakları okulların telafi etmesi mümkün değildir.

       Televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerde, Alkol ve sigara kullanımı özendirilmektedir. Açıkça yapılması yasaklanan alkol ve sigara reklamı burada gizli biçimde gerçekleştirilmektedir. Türkçe yanlış kullanılmakta argo ve küfürlü konuşmalar yapılarak ta dil bozulmaktadır.  Çocukların ayırt edemeyeceği şekilde hayal gücünü aşan görüntüler yayınlayarak gelişiminde olumsuz etki yaratılmakta ve çocukların bunları denemeye kalkışmasına yol açmaktadır.            

      Ayrıca hukuka aykırı davranışlarla birlikte mafya gruplarının özendirici bir şekilde sunulması beraberinde birçok tehlike ve zararı da getirmektedir. Bu durumda televizyonların kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerekmektedir.

      YILDIRIM Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmenin yollarından birisinin de kitap okumak olduğunu, böylece hem kötü alışkanlıklara uzak kalınacağını, hem de olumsuz gelişmelere karşı önlem alınmış alınacağını söyledi.

HABER 7 SON DAKİKA