KURUCU GENEL BAŞKANIMIZ M.AKİF İNAN'I RAHMETLE ANIYORUZ..
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1766 Okunma

Ülkemizde eğitime ,edebiyata ve hizmete adanmış bir yaşam sürdüren  edebiyat dünyamızın da ağabeyi ''Yedi güzel Adam'' dan biri.<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Ülkemizin ve insanlığın tüm sorunlarına duyarlı, çözümü için çabalayan, dünyevi beklentilere girmeden sorumluluk alarak yaşamını sürdürmüş ender şahsiyetlerden olan kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan, sivil toplum kuruluşlarının önemini her defasında vurgulamıştır. Öyle ki Memur Sen Genel Başkanlığını, Milli Eğitim Bakanlığına değişmeyeceğini  ifade ederek makam ve mevki peşinde olmadığını daima vurgulamıştır.

Tüm imkansızlıklara rağmen  bu duruş ve hizmet aşkı ile arkadaşlarıyla kuruluşunu gerçekleştirdikleri Memur Sen Konfederasyonu,  kurucularının  yüklemiş oldukları misyon doğrultusunda faaliyetlerini sürdürerek yönetici ,temsilci ve üyelerin yoğun gayretleri ile bugün 350 binlere ulaşan üye sayısı ve milyonlarca  gönüldaşıyla  Türkiye'nin  en büyük ve en etkili  konfederasyonu olmuştur.

İsrail zulmüne maruz kalan Filistin halkının ve bölge huzurunun; Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuyla mümkün olacağını şiiriyle tüm dünya Müslümanlarına haykırmıştır.

Yıllar önce yazdığı, gönül dünyasının da yansıması olan MESCİD-İ AKSA  şiirini sizlerle paylaşmak istiyoruz….Ruhun şad  Mekanın Cennet olsun.  yürekli insan.

Mescid-i Aksa

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu Varıp eşiğine alnımı koydum Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu Gözlerim yollarda bekler dururum Nerde kardeşlerim diyordu bir ses İlk Kıblesi benim ulu Nebi'nin Unuttu mu bunu acaba herkes Burak dolanırdı yörelerimde Mi'raca yol veren hız üssü idim Kutsallığım belli şehir ismimden Her yana nur saçan bir kürsü idim Hani o günler ki binlerce mü'min Tek yürek halinde bana koşardı Hemşehrim nebi'ler hatırı için Cevaba erişen dualar vardı Şimdi kimsecikler varmaz yanıma Mü'minde yoksunum tek ve tenhayım Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı Çöllerde kayıp bir yetim vahayım Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Götür müslümana selam diyordu Dayanamıyorum bu ayrılığa Kucaklasın beni İslam diyordu

HABER 7 SON DAKİKA