MEMUR-SEN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1689 Okunma
Tebliğe göre, Memur- Sen, geçen yıla göre 15 bin 816 yeni üye kaydederek, 392 bin 171 üye sayısıyla ''Yetkili Konfederasyon'' olma unvanını, güçlendirerek devam ettirdi.

<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office /> 

Memur-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen Toç-Bir-Sen ve Sağlık-Sen'den sonra (Enerji, Sanayi ve Madencilik  Hizmetleri) kolunda da Enerji-Bir-Sen,  geçen yıl sadece 12 üyeyle kaybettiği ''yetkiyi'' bu yıl açık farkla alarak Memur-Senin 5.'ci yetkili sendikası oldu. Memur-Sen'e bağlı yetkili sendikalar, bu yıl yetkilerini güçlendirirken, diğer sendikalar özverili çalışmalarıyla yetki aşamasına geldi.

 

Üye sayısı itibarıyla Memur-Sen'i takip eden Türkiye Kamu-Sen, yaşadığı 6390 üye kaybıyla 375 bin 990'dan, 369 bin 600'e düştü.

 

KESK ise, aynı dönemde 5218 üye kaybı yaşayarak 224 bin 413 üyeden, 219 bin 195'e geriledi. Bu sonuçlardan sonra Memur-Sen, Kamu-Sen'le arasındaki 365 olan farkı, 22 bin 571'e çıkardı.

 

Öte yandan, 'sendikalaşma' oranında küçük ölçekte de olsa artış yaşandı. Yayımlanan istatistiklere göre, 2009 yılında 1 milyon 17 bin 72 olan toplam sendikalı sayısı, 2010 yılında 1 milyon 23 bin 362'ye yükseldi.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan istatistikleri değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Bu tablo, Memur-Sen'in durduğu yerin doğru olduğunu gösteriyor. Kamu görevlilerinin daha fazla demokrasi diyen, vesayetçi yapıya direnen, hem özgürlük, hem aş kavgası veren Memur-Sen'i büyütmekte kararlı olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur'' dedi.

 

Memur-Sen'in kamu görevlilerinin 'mali ve sosyal haklar' konusunda sendikal mücadele verdiğini, bu kararlı mücadelesini toplu sözleşme hakkının 'Anayasa değişikliği paketi'nde yer alması noktasında da sürdürdüğünü kaydeden Gündoğdu, ''Hak arayışında yetersiz ve direnme seçeneğinden yoksun toplu görüşme yöntemi sürecinde elde ettiğimiz kazanımlar, toplu sözleşme yöntemiyle kamu görevlilerinin lehine daha fazla kazanım üreteceğimizin en büyük kanıtıdır. Bu bakımdan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan üye sayıları göstermektedir ki, kamu görevlileri, kendileri adına toplu sözleşme imzalama  yetki ve sorumluluğunu Memur-Sen'de görmektedirler. Kamu görevlilerinin bu teveccühüne layık olmak için elimizden gelenle yetinmeyeceğiz, olağanüstü bir gayretle sendikal mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.

src=

HABER 7 SON DAKİKA