Ziyarette konuşan Ahmet Gündoğdu, Saadet Partisi'nin yıkıcı değil, yapıcı muhalefet anlayışını takdir ettiklerini belirterek, ''Yeni bir kongre geçirdiniz. Hayırlı olsun. Genel Başkanlığınızı, partiniz politikalarını, kaliteli muhalefet anlayışınızı zevkle izliyoruz. Bugüne kadar muhalefette alışık olduğumuz, kimin yaptığına bakarak gard alma, kimin yaptığına bakarak muhalefet yapma yanlışlığına düşmediniz. Kimin yaptığına değil, ne yaptığına ve ne önerdiğine baktınız. Bunu doğal bir muhalefet hareketi olarak önemsiyoruz'' diye konuştu. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />
Sivil toplumla işbirliği konusunda Saadet Partisi ile başarılı bir çalışma yürüttüklerini de ifade eden Ahmet Gündoğdu, sorunların çözümüne yönelik kendilerine uzatılan her eli sıktıklarını kaydetti.
Demokratikleşme, demokratik açılım, mayınlı araziler, Anayasa değişikliği gibi konularında Saadet Partisi'nin sunduğu çözüm önerilerinin amacın bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu gösterdiğine işaret eden Gündoğdu, ''Biz milli, manevi değerleri önemseyerek, özelde üyelerinin genelde ülkenin ve insanlığın sorunlarını dert eden bir sendikacılık yapıyoruz. Siyasetçide görmeyi arzuladığımız bu kaliteyi bu millete yaşatıyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Kongreniz hayırlı olsun'' dedi.
Gündoğdu ziyarette ayrıca, Kurtulmuş'a, Memur-Sen tarafından düzenlenen Uluslararası Demokrasi Kongresi ve Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen Uluslararası Eğitim Felsefesi Kongresi'nin kitaplarını verdi.
* KURTULMUŞ TAN, 'KAMPLAŞTIRMAYIN' UYARISI
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise konuşmasında, insan emeğinin çok önemli olduğunu ve bu alandaki çalışmaları önemsediklerini belirterek, bu alandaki çalışmalarda Memur-Sen ile işbirliğini bundan sonra da sürdüreceklerini kaydetti. Kurtulmuş, ''Sendikal alanda üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Bütün sendikalara olduğu gibi Memursen'e de açık çek veriyoruz. Sizin sorununuz, bizim sorunumuzdur. Her platformda, gücümüzün yettiği oranda bunu dile getireceğiz'' diye konuştu.
Anayasa değişiklikleri konusunda 12 Eylül'de gidilecek referandum öncesi değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, ''Bu Anayasa değişiklik paketi, bizim tekliflerimize göre 30 yıl geridedir. Bir reform niteliği taşımamaktadır. Ama sonuç itibariyle, sendikal alan başta olmak üzere belli alanlarda millet egemenliğinin önünü açacak bazı iyileştirmeler içerdiği için bu 29 maddelik Anayasa değişikliğine evet diyeceğiz. Ama 12 Eylül'de evet, 13 Eylül'de hayır diyeceğiz. 13 Eylül sabahı, Türkiye'de yeniden çağdaş, katılımcı ve yeni bir Anayasa yapılması için Saadet Partisi olarak bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.
* Ziyarette, Ahmet Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim Kütük, Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit Erdoğan, Büro Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler İdris Maden de katıldı.