MEMUR-SEN UZLAŞTIRMA KURULU'NA BAŞVURDU
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1572 Okunma
Konfederasyon toplu görüşme masasındaki mali tekliflerini dilekçeyle Kurul'un gündemine sundu.

 

Yetkili sendikanın talepleri arasında 2010 yılında memura yüzde 4+4 olmak üzere yüzde 8 maaş artışı, 30+30 denge tazminatı, 20 lira toplu görüşme primi, aile yardımının 84 liradan 100 liraya çıkarılması yer alıyor.  <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelen,  Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Halit Ortaköy, Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recayi Karslı, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay ve Sağlık-Sen Genel Basın Sekreteri Semih Durmuş'dan oluşan Memur-Sen heyeti, taleplerin yer aldığı dilekçeyi Uzlaştırma Kurulu'na sundu.

 

Yapılan başvurunun ardından Memur-Sen heyeti adına bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Kaçar, ''Tabanımızın onay vermeyeceği mutabakat zaptına imza atmayacağımızı söylemiştik. Atmadık.'' dedi.

 

Hükümetin yüzde 2,5+2,5 zam önerisini kabul etmediklerini ve toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatan Kaçar, toplu görüşmelerde revize ettikleri mali talepleri Uzlaştırma Kurulu'na taşıdıkları bilgisini verdi.

 

 *   2010 yılının ilk 6 ayında yüzde 4 ikinci 6 ayında yüzde 4 olmak üzere yüzde 8 zam taleplerini Kurul'a ilettiklerini söyleyen Kaçar, ''60 lira ek ödeme zammı istedik. Toplu görüşme priminin ise 10 liradan 20 liraya çıkarılması ve aile yardımının da 84 liradan 100 liraya yükseltilmesi talebimizi Kurul'a sunduk'' diye konuştu.


 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SORUNLARINI DA AKTARDIK

Sözleşmeli personel uygulamasının daimi istihdam şekline dönüştüğünü vurgulayan Kaçar, mali taleplerin yanında sözleşmeli personelin sorunlarının giderilmesi önerilerini de Kurul'a ilettiklerini kaydetti.

 

Bir gazetecinin, ''Dün akşam Kamu İşveren Kurulu Başkanı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile iftarda bir araya geldiniz neler konuşulduğ Mali hakların iyileştirilmesi konusu gündeme geldi miğ'' sorusuna Kaçar, ''Mali konularla ilgili herhangi bir açılım olmadı'' yanıtını verdi.

HABER 7 SON DAKİKA