GENEL KURUMUZ BÜYÜK BİR COŞKUYLA SÜRÜYOR
Eklenme tarihi : 14.02.2015 14:15:01 - 3039 Okunma

Kültür Memur-Sen 5.Olağan Genel Kurulu, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan’ın coşkulu kalabalığa hitabından sonra diğer protokol konuşmalarıyla devam etti. Memur-Sen eski Genel Başkanı, AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdusalonu dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti.

Genel Kurula Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çalışma Güvenliği ve Sosyal Politakalar Bakanı Faruk Çelik, Başbakan Yardımcısı Öznür Çalık da birer telgraf göndererek genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

“EMEK, EKMEK MÜCADLESİ SÜRMELİ”

Memur-Sen ailesinin daha büyük başarılara imza atacak bir örgüt olduğunu hatırlatan Gündoğdu, Kültür-Memur-Sen’in yetkiyi almasıyla milli takımın kurulduğunu, emeğim, ekmeğin mücadelesini daha gür bir sesle verileceğini söyledi. Sendikacılığın şeytan taşlamak, tavaf etmek, vesayeti deşifre etmek ve Yeniden Büyük Türkiye’nin inşası olduğunu belirten Gündoğdu, “Demokrasinin ayaklar altına alındığı bir yerde ekmeğin hiç olmadığını biliyoruz. Bugün Suriye’de, Irak’ta sendikacılıktan bahsetmenin imkanı yok. Myanmar’a, baktığımızda, Doğu Türkistan’a baktığımızda batının çirkef ikiyüzlülüğünü görüyoruz. Dindaşımız ve kardeşimiz, Müslüman oldukları için zarar görüyor. Kültür Memur-Sen, Memur-Sen büyük Davamızda ırkçılığa yer yoktur. Mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz, işte bu düsturla hareket etmeliyiz” diye konuştu.

AHMET GÜNDOĞDU1

“BAYRAĞI ZİRVEDE TUTUN”

Memur-Sen’de emek, ekmek, özgürlük mücadelesinin hız kesmeden süreceğine inandığını vurgulayan Gündoğdu, bunun için hiçbir zaman gözünün arkada kalmayacağını söyledi. Gündoğdu, “Sivil Toplumdan sivil siyasete adım atan, öğretmen, Memur-Sen’li ve Eğitim-Bir-Sen’li Ahmet Gündoğdu’yum. Sizden amel defterinin hiçbir zaman kapanmadığını bilerek, bu konudaki Hadis-i Şerifi hatırlayarak hareket etmenizi bekliyorum. Kültür Memur-Sen bir sevdanın adıdır, Memur-Sen bir sevdanın adıdır, destana döndürdüğümüz bu sevdayı zirvede tutmalıyız” dedi.

 

“ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM ETMELİ”

Memur-Sen’in çözüm sürecine en başından beri destek olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Adına Çözüm Süreci, Barış Süreci ya da ne derseniz deyin, Memur-Sen’in yüzde yüz desteklediği bir projedir. 40 yıldır, bizi Türkler dövdü diyerek, 40 yıl sonra Kürtçülük yaparak Türklük dövmeye çalışılmamalıdır. Dün Beyaz Türklüğe karşıydık, bugünde beyaz Kürtlüğe karşıyız. Memur-Sen her zaman barış ve kardeşliğin yanında olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİNCE DİLSİZ OLUYORLAR”

ABD’de üç Müslüman gencin hunharca katledilmesine, Charlie Hebdo saldırısı kadar tepki göstermeyen Batı’yı sert bir dille eleştiren Gündoğdu, “Batıdan medet ummak, ölü gözünden yaş beklemektir. Fransa’daki saldırıdan sonra 3 saat beklemeden, bütün Müslüman katil ilan edildi. Ama Müslümanlar öldürülünce 3 gün beklenildi, en son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sitemine cılız bir ses çıktı. Bu açıkça iki yüzlülüktür” şekilden konuştu.

Gündoğdu, “Ülkenin geleceğini daha müreffeh bir konuma getirmeye, dünya mazlumlarına yardım etmeye son nefesime kadar devam edeceğim” diyerek, salondakilerden dua etmelerini istedi.

GÜNAY KAYA

 

“DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İSTİYORUZ”

Büyük coşkuya sahne olan Kültür Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurul’u, Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya’nın konuşmasıyla devam etti.

“Daha çok koşmalı, daha çok çalışmalıyız, tam bir takım ruhu tam bir ekip ruhuyla hareket etmeliyiz” diyen Kaya, “Akıttığımız terler mübarek olsun, mücadelemiz mübarek olsun. Kültür Memur-Sen sıradan bir sendika değildir. Memur-Sen büyük değerlerin çizdiği, insan için sendikacılık yapan büyük bir konfederasyondur. Sadece ücret için değil, bütün değerler için çabalayan sendikayız. Biz insan ve demokrasi için, insan onuru için mücadele veriyoruz. Bu ülkenin yaşanabilir olması için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MAZLUMLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Yeniden Büyük Türkiye yolunda Memur-Sen’e büyük görevler düştüğünü belirten Kaya, “Umut, ümit biziz, biz kendi medeniyetimizi kendi değerlerimizi, dünya mazlumlarını sahiplemeliyiz, işte onun için Memur-Sen Yeniden Büyük Türkiye diyerek, dünya mazlumlarının yanında yer alıyor. Kültür Memur-Sen’imizin bu anlamda akıttığı ter tarih yazmıştır, biz bilmesek de tarih bunu kaydetmiştir, ölümsüz kılmıştır. Bugün Kültür Memur-Sen’imizi büyütmek için, Memur-Sen’imizi büyütmek için buradayız” dedi.

 

Divana Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan Başkanlık ederken, Divan Yardımcılıklarını ise, Mehmet Cemal Çivi, Rahmet Ersoy, Hakan Avcı ve Davut Kaya üstlendi.

MMR_2354

 

 

HABER 7 SON DAKİKA