ANKARA TERÖRİST İSRAİL'E KARŞI YÜRÜDÜ
Eklenme tarihi : 19.10.2023 11:34:51 - 347 Okunma

Terör örgütü İsrail’in, binlerce kişinin içinde olduğu El-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından Memur-Sen ve birçok STK Ankara’da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından bir basın açıklaması gerçekleştiren Genel Başkan Ali Yalçın, “Biz ses çıkarmazsak oradaki katliam devam eder” dedi.

FilistinYürüyüşü (4)

Katil İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılar Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşlarını ayağa kaldırdı. Memur-Sen teşkilatı başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü Ankara’da buluştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’e bağlı sendikalar, yönetim kurulları ve birçok vatandaşın katıldığı protesto yürüyüşü öncesi katledilen Filistinliler için Ankara Kocatepe Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından Siyonist İsrail’i protesto eden yüzlerce vatandaş sloganlar eşliğinde Abdi İpekçi Parkı önüne yürüyüş gerçekleştirdi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Ali Yalçın, katil İsrail’in gerçekleştirilen hastane saldırısının ardından Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği ve İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu başta olmak üzere birçok ilde önünde yapılan protestolara değinerek “İnsanlık nöbeti için sahaya çıkan, sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutan, tepkisini koyan, sesini duyurmaya çalışan ve çocuklar için hassasiyet ortaya koyan yürekli insanlara selam olsun. Bize düşen Filistinli kardeşlerimizin, mazlum insanların onur ve yaşam mücadelesine destek olmaktır. Filistinlilerin sorunu tüm insanlığın sorunudur. Orada kardeşlerimizin mallarına el konuluyor, evleri gasp ediliyor. Uluslararası hukuk ve uluslararası kuruluşlar insanların hak ve mal emniyetini muhafaza etmek için vardır. Böyle haysiyetsiz bir davranışın ortaya konduğu, binlerce insanın en güvenli yer olarak adlandırılan hastane­lerin bile bombalandığı bir zeminde uluslararası kuruluşlar üzerine düşeni yapmayacaksa bu kuruluşlar ne işe yarıyor” ifadelerini kullandı.

eylemkudus FilistinYürüyüşü (1)

“Sana Destek Verenlerle Defol Git!”

İsrail Büyükelçiliği’nin kendilerine destek veren kişi, kurum ve kuruluşları sosyal medya hesabından açıklayarak teşekkür ettiğini belirten Ali Yalçın, “Buradan İsrail elçiliğine sesleniyorum. Sana destek verenlerle birlikte defol git! İsrail’e destek olmak için Türkiye’den İsrail’e savaşmaya giden ve buradaki insanlığın katledilişine destek vermeye gidenler bir daha bu ülkenin topraklarından girememeli. Girdikleri zaman savaş suçlusu olarak yargılanmalıdır” dedi.

 FilistinYürüyüşü (3)

Yalçın: Katil sürüsü ile karşı karşıyayız

Ali Yalçın, mazlumun katledildiği bir ortamda ortaya çıkan ve tepki koyan insanlık onurunun siyonizmi alt edeceğine yürekten inandığını belirterek, “Çocukların emniyet altında olmadığı bir dünyada yaşıyoruz. Onları öldürmeyi haysiyet ve mücadele sayan, savaş hukukunu yok sayan bir katil sürüsü ile karşı karşıyayız. ABD’den tutun İngiltere’ye kadar bu zulmün yanında yer alan tüm batılı ülkeler haysiyetsizlik yapıyor. Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası kuruluşlar var olma amaçlarını hatırlamalı ve gereğini yapmalıdır. Bizim oradaki zulüm sona erene kadar mücadelemiz sürecek. Bu mücadelede hiç kimse yılgınlık ve bıkkınlık göstermemeli. Eğer biz meydanlara çıkmazsak, direniş göstermezsek, ses çıkarmazsak oradaki insanlar katliamlarla karşı karşıya kalmaya devam eder. Onun için bu direniş sürmeli ve nöbet devam etmeli” diyerek konuşmasını tamamladı.

FilistinYürüyüşü (2)

FilistinYürüyüşü (6)

HABER 7 SON DAKİKA