Dösim’li Sanatçılarımızın mağduriyetini sona erdiren 7565 sayılı kanun 05.12.2025 tarih ve 33098 sayılı resmi gazetede yayınlandı.
Kültür Memur Sen olarak; toplu sözleşmelerde, kurum idare kurulu, KPDK toplantılarında, Bakan ve üst düzey yönetici ziyaretlerinde gündeme taşıdığımız her platformda sorunun çözülmesi için mücadele verdiğimiz DÖSİM’li sanatçılar sorunu sona erdi. TBMM yasalaşarak bugün yürürlüğe giren yasayla Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün yapacağı sınav sonucu sanatçı kadrolarına kavuşacaklar.
Hizmet kolumuzda; uzun yıllardır mağduriyet yaşayan DÖSİM’li Sanatçılar olarak bilinen koro ve topluluklarımızın önemli kadrolarından olan kamu görevlilerinin sorunu 7565 sayılı torba kanunun 6. maddesiyle sona erdi.
Başından bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür ediyor, arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.










