FİLİSTİN'E DESTEK İSRAİL'E LANET
Eklenme tarihi : 11.10.2023 19:36:42 - 494 Okunma

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’nin önde gelen STK’larından olan HAK-İŞ, İHH, TÜGVA, AGD, CİHANNÜMA ve ÖNDER ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın toplantısında 14 Ekim Cumartesi günü eylem kararı alındı.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, İHH Mütevelli Başkan Vekili Hüseyin Oruç, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaya, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, CİHANNÜMA Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, ÖNDER temsilcisi Elkame Bulut, Genel Başkanımız Mecit Erdoğan, Genel Başkan Yardımcılarımız Fahri Ekinci, Hamdi Usta, Yasin Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı. 

FilistineDestekBasınAçıklaması (3)

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yalçın, Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet ve katliamın olduğunu buna karşın elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkının bulunmadığına dikkat çekerek, “Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Kendi vatanında mülteci durumuna düşürülmüş olan Filistin halkı 75 yıldır zulüm altında inliyor. Varlığını korumaya çalışan, soykırıma direnen onurlu ve mazlum Filistin halkı maalesef işgali destekleyen emperyalist güçler tarafından terörist olarak damgalanıyor” dedi.

Ali Yalçın, Filistin’in açlığa, ölüme, zulme, soykırıma mahkûm eden terör devleti, 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştirdiğine dikkat çekerek “Bütün dünya biliyor ve görüyor ki bugün yaşananların tek sorumlusu Filistin’i işgal eden, on binlerce kişiyi katleden, milyonlarca kişiyi sürgün eden, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyenlerdir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur ve sorgulanamaz. Bu topraklara barışın gelmesinin, vahşetin bitmesinin, Filistin’in 75 yıllık acısının ve mazlumiyetinin sona ermesinin yegâne yolu Filistin’e saldırıların ve işgalin son bulması ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız birleşik bir Filistin devletinin kurulmasıdır. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olan sivil kuruluşlar olarak, bugün de mazlum ve onurlu Filistinli kardeşlerimizi destekliyor, Gazze’de yaşanan vahşet, yıkım ve soykırıma karşı durmayı, mazlumlara ses vermeyi, zulme karşı sesimizi yükseltmeyi insani bir sorumluluk ve görev addediyor, şehitlerimize rahmet diliyor, direnişi selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

FilistineDestekBasınAçıklaması (2)

“Kardeşliğe omuz vermeye çağırıyoruz”

Yalçın sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bugün burada bir araya gelen: Cihannüma, TÜGVA, İHH, Memur-Sen, Hak-İş, AGD, ÖNDER’den oluşan Çağrı Grubu olarak halkımızı; Gazze’de bütün dünyanın sessiz bakışları arasında yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, onurlu ve mazlum Filistinli kardeşlerimize destek olmak, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek için 14 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da Anıtpark’ta düzenleyeceğimiz SOYKIRIMA HAYIR, FİLİSTİN’E DESTEK, SİYONİZME LANET mitingine katılmaya, kardeşliğe omuz vermeye çağırıyoruz.”

FilistineDestekBasınAçıklaması (1)

FİLİSTİNEDESTEK1

HABER 7 SON DAKİKA