"İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"nin sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulandı, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı kınandı, küresel eşitsizliklere karşı mücadele, sosyal diyalogun artırılması ve emek temsilcilerinin birleşmesi çağrısında bulunuldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun da açılış programına katıldığı "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Kongresi"nde, "Sosyal Diyalog, Sürdürülebilir Kalkınma ve Göç, İşgücü Sömürüsü, Küresel Rekabet, İnsana Yakışır İş, Şiddet ve Taciz" başlıklarıyla gerçekleştirilen oturumlarda, çalışma hayatının, emek örgütlerinin ve emek kesiminin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.
İstanbul'da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ve dünyada büyük yankı uyandıran "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi"nin sonuç bildirgesi açıklandı. 105 ülkeden 154 konfederasyonun ve 286 sendika liderinin katılımıyla gerçekleştirilen Kongre’nin sonuç bildirgesinde, küresel eşitsizliklere mücadele vurgusu yapıldı.
Bildirgede, "Tenimizin rengi ayrı olsa da, terimizin rengi aynı" temasıyla, emeğin küresel dayanışması ve işbirliği çağrısında bulunuldu.
Özgür Filistin ile dayanışma içinde olunduğu vurgusunun yapıldığı bildirgede, "Güçlü Filistin halkının özgürlük için verdikleri mücadelede, dayanışmamıza devam ediyoruz. Filistin’in bağımsızlığını, Filistinlilerin özgürlüğünü hiç kimse inkar edemez. Amerikan yönetiminin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına, hep birlikte karşı duruyoruz" ifadeleri de yer verildi.
Sonuç Bildirgesinde, Brezilya da tutuklu bulunan eski devlet başkanı Lula’yla ilgili olarak, "Lula politik bir mahkumdur ve ivedilikle serbest bırakılmasını ve Brezilya halkı için demokrasinin yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz" çağrısı yapıldı.
Dökümanlar