Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya ve 11 hizmet kolunun tümünde yetkili olan Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları ile diğer konfederasyonların temsilcileri hazır bulundu. Toplantıya Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yücekaya katıldı. Toplantıda Erdoğan taleplerimizi gündeme getirdi.
İşte toplantıda gündeme getirdiğimiz taleplerimiz:
1- 2012/1 ve 2013/1 sayılı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı (KGHK) ile Enformasyon Memurlarının Turizm Araştırmacısı olarak değiştirilen unvanlarının uygulamada yaşanan yasal düzenleme ile çözümlenerek Teknik Hizmetler Sınıfına aktarılması.
2- Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve bünyesinde yer alan kurumlarda görev yapan mesleğe yarışma sınavı ile giren ve yeterlik sınavında başarılı olan uzmanların da Yüksek Kurum Uzmanlığına atanabilmeleri için gerekli yasal düzenlemenin yapılması.
3- 2012/1 Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı (KGHK) ile YHS’dan GİH sınıfına dâhil edilen itfaiyecilerin hizmet sınıflarının değiştirilmesinde yaşanan sıkıntıların çözülmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması.
4- Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra kadrolarında görev yapan kültür ve turizm uzmanı ve uzman yardımcıları arasında 666 sayılı KHK ile ortaya çıkan merkez-taşra ayrımının ortadan kaldırılması.
5- İl Kültür ve Turizm Müdürlerinin İl İdare Kuruluna alınması için alınması için gerekli yasal düzenleme yapılması.
6- İl müdür yardımcısı, şube müdürü, müdür, turizm araştırmacısı, mütercim, rehber, APK uzmanı, eğitim uzmanı ve diğer uzmanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması.
7- APK uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı, Şef ve eşdeğer unvanlarda görev yapan personelin maaş ve özlük hakları başbakanlık uzmanları esas alınarak gerekli iyileştirmenin yapılması.
8- Ek göstergelerin yeniden ele alınarak 7 ve 8. derecelerdeki memurlara da Ek Gösterge uygulamasının getirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.
9- 666 Sayılı KHK ile düzenlenen EK ÖDEME uygulamasından mağdur olan memur, daktilograf, VHKİ, bilgisayar işletmeni, ambar memuru, sekreter, şoför ve yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personel ile diğer eşdeğer unvanlardaki memurlara ilave ek ödeme verilmesi.
10- 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına dahil edilen Kütüphaneci, Müze Araştırmacısı, Folklor Araştırmacısı, Arşiv Uzmanı, Kitap Pataloğu ile Arkeolog, THS Uzman, Resteratör ve bu kapsamdaki diğer unvanların ek göstergeleri 3600’e yükseltilmesi ve Özel Hizmet Tazminatlarının (a) grubuna yükseltilmesi.
11- Sanat Kurumlarında görev yapan sanatçıların TRT sanatçıları ile özlük ve mali haklar bakımından eşit statüye getirilmesini, Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüklerinde görev yapan personelden özellikle sanat teknik personeli ile diğer personelin özlük, mali ve sosyal durumları düzeltilmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması.
12- Hizmet Kolumuzda görev yapan Sayıştay Kanunu, muhasebe-i Umumiye Kanunu ve Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu değişikliğiyle görevleri sona eren ayniyat saymanlarının sınavsız olarak bazı kurumlarda (Maliye Bakanlığı) olduğu gibi sınavsız olarak şube müdürü kadrosuna atanmaları sağlanarak birikim ve hizmetlerinden yararlanılması için düzenleme yapılması.
13- 2005’ten sonra göreve başlayan memurlara 1 derece verilmesi, 644 sayılı KHK ile teknik hizmetler sınıfına aktarılan müze araştırmacısı, kütüphaneci, folklor araştırmacısı, arşivci ve kitap patologu kadrolarındaki personele de 1 derece verilmelisi,
14- 2014 Toplu Sözleşme ile hüküm altına alınan Personel servis hizmeti uygulamasında yaşanan sorunların ortadan kaldırılması, gerektiğinde ulaşım- servis yardımının nakden ödenmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması.
15- Devlet memurlarına sicil affı getirilmesi.
16- Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİMM kadrosundaki 632 KHK ile sözleşmeli personel iken memur kadrolarına alınan personelin bakanlık merkez kadrolarına aktarılması.
17- Kamu kurumlarında görev yapan 4C’li personele kadro verilmesi.
18- 4C’li personele Ek Ödeme verilmesi yönünde çok sayıda mahkeme kararı bulunmakta olup tümüne Ek ödeme verilmesi.
19- Sanat kurumlarında görev yapan Misafir Sanatçıların (SSP’li personel) kadroya alınması ve diğer kadro alamayan sözleşmelilere kadro verilmesi.
20- Sanatçılara saat 24.00’dan sonra çalışmaları nedeniyle ödenen mesai ücretinin temsil, oyun vb etkinliklerin yürütüldüğü mekânlarda çalışan diğer kamu görevlilerine de ödenmesi için gerekli yasal düzenlemenin yapılması.
21- Kamuda görev yapan üniversite mezunu işçilerin memur kadrosuna alınması.
22- Hizmet kolu çalışanlarından mesleklerinin gereği olarak kimyasallara maruz kalan ve bedenen yıpranan Resteratör ve sanat teknik personeli ile aynı kapsamdaki diğer personele yıpranma payı ve şua izni verilmesi.