KADİR GECESİ İNSANLIĞIN SONSUZ SAADETİNE VESİLE OLSUN
Eklenme tarihi : 11.05.2022 14:26:03 - 877 Okunma

Ramazan ayının son günlerini idrak ediyoruz. Bağrında sonsuz iyilikleri, güzellikleri, merhamet duygusunu, barış iklimini, kardeşlik ve dayanışma ruhunu taşıyan Ramazan’ın en büyük ikramı şüphesiz ki Kadir Gecesi’dir. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim bu gece nazil olmaya başlamıştır. Yine Yüce Kitabımız Kadir Gecesi’ni “bin aydan hayırlı” olarak tanımlamıştır.

Kadir kelimesi izzet, şeref, değer ve itibar anlamına gelir. Manevi bir yükselişi temsil eder. İnsanoğlu, varoluş amacına uygun davranabildiği, kemale doğru yol alabildiği ve kendisinden başka insanların kıymetini bildiği, hakkını ve hukukunu koruyabildiği oranda kadrini yükseltir. İşte Kadir Gecesi Yüce Rabbimizin insanoğluna kadrini yükseltmek için sunduğu bir imkândır. Bu imkânı hakkıyla idrak edenlerden olmayı ümit ediyoruz.

Ramazan boyunca İslam Dünyası farklı saldırılarla karşı karşıya kaldı. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa işgalci İsrail güçlerinin saldırılarına hedef oldu. Çok sayıda genç ve kadın merhametini yitirmiş dünyanın gözü önünde katledildi. Bunun yanı sıra, insanı insanlığından utandıracak kadar dehşet görüntüler dünyanın farklı coğrafyalarından önümüze düştü. Gücün, güçlünün haklı kabul edildiği bir zaman diliminde Kur’an-ı Kerim’in iyiliğe, güzelliğe, merhamete, barışa ve adalete çağıran ufuk ötesi mesajına dünyanın her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğu aşikâr hale gelmiştir. Batılı ülkelerde kutsal kitabımıza yönelik çirkin saldırılar, yüce kitabımızın bu mesajlarından bağımsız düşünülemez. Bu yüzden saldırılar ne kadar çirkin olursa olsun, Kur’an-ı Kerim mesajı dünyamızda ışıldamaya ve hayatımızı anlamlandırmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesi’nin ülkemiz ve gönül coğrafyamız için hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Mazlumların, masumların hedef alındığı her yerde; barışa, esenliğe ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.

Birbirimizin kadrini kıymetini bilmek, iyilikleri ve güzellikleri çoğaltmak için bir imkân olması ümidiyle Kadir Gecenizi tebrik ediyoruz! 

HABER 7 SON DAKİKA