KAYBIMIZ, ACIMIZ BÜYÜK. GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE
Eklenme tarihi : 07.02.2023 12:01:05 - 703 Okunma

Umudun, inancın yıkılmasın aziz milletim!

Merkez üssü Kahramanmaraş, olup Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da ve birçok komşu ülkelerde bile hisedilip yıkıma yola açan 7.4 şiddetindeki depremde ilk resmi açıklamaya göre 1710 binanın yıkılması, 284 insanımızın hayatını kaybetmesi, 2323 kişinin yaralanması, bütün milletimizi yasa boğmuştur. Artçı sarsıntılarla ölü ve yaralı sayısının artmasından korkulan bölgede kurtarma çalışmaları hızlı, kapsamlı, dikkatli ve fedakârca sürmektedir.

Tarihi boyunca Türkiye’de yaşanan en ağır ve büyük felaketlerden biri olan bu depremin, artçı sarsıntılarıyla yaşanan panik ve korku havası, zor iklim koşullarıyla daha da ağırlaşmaktadır. Bu sebeple tek tek herkes ve hususen yardım ve kurtarma çalışması için bölgede bulunan sivil toplum örgütlerinin, sabrı ve sağduyuyu elden bırakmaksızın bir koordinasyon içinde birbirine yardımcı olmaları, işi kolaylaştırmak ve zararı daha aza indirmek bakımından hayati önem arz eder. Bu hassasiyetle bağlı olduğumuz Memur-Sen konfederasyonu bünyesinde 10 ekiple faaliyet gösteren Arama Kurtarma birimimiz AFAD koordinasyonunda görev yapacaktır/yapmaktadır.

Maddi manevi birikimlerimiz, daha da hazini canlarımız enkaz altında kaldı. Milletçe acımız, sıkıntımız, sınavımız büyüktür. Ama asla umudumuz, inancımız, kardeşliğimiz, beraberliğimiz, dayanışma duygumuz, anlayışımız yıkılmamalı, enkaz altında kalmamalıdır. Bu sıkıntıları devlet ve millet bütünleşmesiyle aşmayı bileceğiz. Bu zor, sıkıntılı zamanlarda, birbirimize el vererek, omuz, güç, cesaret, umut, güven vererek, gerçek manada kardeşçe dayanışmayla, hiçbir istismara, menfi duyguya yer vermeksizin, millet olduğumuzu ortaya koymalıyız.

Bütün Türkiye’ye geçmiş olsun diyor, sabırlar diliyoruz.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA