MEMUR-SEN GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eklenme tarihi : 07.06.2022 10:53:55 - 779 Okunma

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, 3600 ek gösterge gündemiyle Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkan ve genel başkan yardımcıları ile komisyon başkanlarının katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanacak 3600 ek gösterge çalışmaları ele alındı.

Toplantıda 3600 ek gösterge konusunda Memur-Sen’in tüm hizmet kollarındaki kamu görevlilerinin beklentilerini aktardıkları vurgulanırken, meclis çalışma komisyonu aşamasında da Memur-Sen’in tüm gayretiyle ek gösterge çalışmalarında yer alacağı ifade edildi. 

bsk

memursenbaşkanlar2022

Toplantıda konuşan ve 3600 ek gösterge çalışmaları hakkında bilgi veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3600 ek gösterge konusunda herkesi memnun edecek bir çerçeve bekliyoruz. Biz bundan önceki süreçlerde Memur-Sen olarak beklentimizi, memnuniyet üretecek formülleri paylaştık. Mayıs ayı içerisinde bir kez daha toplanmayı bekliyorduk. Ancak siyasi irade maliyet, bütçe yükü gibi kısımlarını da hesaplamak üzere farklı bir tercihte bulundu. Biz olması gerekeni tüm yönleriyle aktardık. Sayın Cumhurbaşkanının ‘5 milyon kamu görevlisi’ gibi bir ifade kullanmış olması kapsamın geniş tutulduğuna dair bir ipucu veriyor. Yine de bekleyip göreceğiz. Süreç nihayete ermiş değil. Çalışma Meclis aşamasına geldiğinde süreç dahilinde tüm bilgi ve birimimizle katkı sunmaya ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

bsk_1

Üye mutabakatlarına da değinen Yalçın, Memur-Sen’in başarı grafiğini sürdürdüğünü belirterek “15 Mayıs üyelik mutabakatlarında herkes olağanüstü bir çaba gösterdi. Tüm teşkilatımız, birimlerimiz ve komisyonlarımız büyük bir gayret göstererek başarılı bir süreci geride bıraktı. 50 bin artışla gücümüzü, örgütlülüğümüzü pekiştirdik. Üye artışı ile bu süreci geride bırakmış olmamız son derece önemli” ifadelerini kullandı.

6. Dönem Toplu Sözleşmede karar altına alınan toplu sözleşme aidatı konusunda %1 barajının iptaline de değinen Yalçın “Daha önce defaatle belirttiğimiz gibi toplu sözleşme aidatı konusunda yetkili sendika üyelerinin farkının olması lazım. Bu konuda hukuki mücadelemiz sürecek. Buna rağmen tüm sendikalarımız üye sayısını arttırmayı başardı. Bu nedenle tüm sendikalarımıza, teşkilatımıza, emek veren gönül veren herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AI7I4572

HABER 7 SON DAKİKA