MİRAÇ İNSANIN YÜKSELİŞİDİR!
Eklenme tarihi : 17.02.2023 14:39:08 - 829 Okunma

Miraç, Hazreti Peygamber’in zatında insanın görünür, bilinir dünyanın sınırlarını aşması, melekût âleme varışı; İnsan aklının, kalbinin ve gönlünün kutsal sığınağa doğru ezeli ve ebedi yolculuğudur. Peygamber Efendimiz (SAV) manevi iki güzel yolculuğu gerçekleştirerek mucizeyi yaşamış ve yaşatmıştır. Bu mucizenin iki veçhesi vardır. Peygamber Efendimiz’in Kudüs’e götürüldüğü yolculuğun adı İsra’dır. Arş-ı alâ’ya, yani ‘son nokta’ya yapılan yolculuğun adı ise Miraç’tır. Miraç, ilahi huzura yolculuğu ve yükselişi ifade eder.

Bu kutsal yolculuk insana bahşedilen yükselişin gösterildiği, dünya hayatının hakikat ile anlamlandırıldığı, yüce Allah’ın kudreti ve eserlerine şehadet imkânı bulduğu bir yolculuktur. Bu anlamda Miraç, dünyayla melekût âlem arasında kurulmuş en esaslı köprüdür. Melekût âlemden dünyaya yansıyan nurla göz, zihin ve kalp aslına rücu etmiş, aydınlığına kavuşmuştur. Bu köprü, anlamsızlık buhranında kaybolan, ufkunu dünyayla, dünyadaki sıkıntı ve nimetlerle sınırlamış günümüz insanının kendi özüne ulaşabileceği müstesna bir imkândır.

Bu yıl Miraç Gecesi’nden kısa bir süre önce ülkemiz eşine ender rastlanan iki büyük deprem felaketine uğradı. 10 ilimizde 13 milyon insanın maruz kaldığı felakette on binlerce insanımızı kaybettik. Birçok insanımız enkaz altında kaldı. Kurtarılanlar ve yaralılarımızla birlikte milyonlarca insan evini barkını kaybetti. Bazı depremzedeler geçici de olsa başka şehirlere göçmek zorunda kaldı, şehrinde kalanlar çadırkent, konteyner gibi geçici barınma merkezlerine yerleştirildi, yerleştiriliyor. Sonuçta milyonlarca insanın hayat düzeninin alt üst olduğu bir felaket, bu. Felakette can veren, yaralanan ve sokakta kalan insanlarımızın hakkının korunması, onların bu durumda kalmasına sebep olan kimselerin belirlenmesi, yargı önüne çıkarılması ve kusurlarının, eksikliklerinin, ihmallerinin hesabının sorulması ve adaletin sağlanması elzemdir.

Kültür Memur-Sen ailesi olarak bu büyük felakette vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, akrabalarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Miraç Kandili’nin felaketten etkilenen insanlarımıza ferahlık vermesini, acılarını dindirmesini temenni ediyoruz. Bu ulvi gecenin ülkemizin yaşadığı felaketin üstesinden gelmesine, ilk kıblemiz Kudüs’ün özgürlüğüne ve İslam dünyasının esenliğe kavuşmasına vesile olmasını diliyor, Miraç Kandilinizi tebrik ediyoruz. Miraç’ın insanın ve insanlığın yükselişine vesile olması umuduyla…

HABER 7 SON DAKİKA