ADIYAMAN İL TEMSİLCİLİĞİMİZİN TALEPLERİ
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1711 Okunma

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'A ADIYAMAN İLİNİ ZİYARETLERİ SIRASINDA KÜLTÜR MEMUR-SEN İL TEMSİLCİMİZ YUSUF DEMİR TARAFINDAN SUNULAN TALEPLER <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

Sayın Ertuğrul GÜNAY

Kültür ve Turizm Bakanı

 

1- Kültürümüzü emanet ettiğiniz personelin mali durumu içler acısıdır. Birçok kamu kurum ve kuruluşlarının personeline yasada yapılan değişikliklerle çeşitli ek ödemeler sağlanmıştır. Bakanlığımız personeline de DÖSİMM, Telif Hakları ve diğer gelirlerinden EK ÖDEME verilmesinin sağlanması.

     Ayrıca bu konuyla ilgili yasa taslağını, Genel Merkezimiz; Sayın Bakanımızın bilgilerine önceki bir tarihle sunmuştur.

2- Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan ve Bakanlığımızın çeşitli dönemlerde açmış olduğu kurs ve seminerlere katılan Fakülte mezunu personelin, yapılacak bir düzenleme ile idari kadrolara sınavsız atamaların yapılması.

3- Bakanlığımızın Merkez ve Taşra personelinin ''Toplam Kalite Yönetimi'' anlayışı içerisinde, normlara uygun hızlı ve verimli hizmet üretebilmeleri için çalışma mekanlarında ve tüm birimlerde gerekli donanım, cihaz ve mefruşat standart hale getirilmeli, personelinin bilgi ve görgülerini geliştirmek, tarihi eserlerimizi ve ülkemizi tanıtmak için eğitim ve tanıtım amaçlı seminerler düzenlenmelidir.

4- İlimiz,  Gerger, Tut, Sincik ve Samsat ilçe Kütüphanelerinde Bakanlığımız personeli bulunmamaktadır.  Hizmetlerin verimli ve düzenli yürütülebilmesi için yeterli eleman istihdamı sağlanmalıdır.

 

5- 657 Sayılı DMK'na bağlı Müze Müdürlüklerinde vardiyalı olarak görev yapmakta olan Bekçi kadrosundaki personellerin kadrolarının Güvenlik Görevlisi kadrosuna dönüştürülmesi,

 

6- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun yiyecek yardımı yönetmeliği gereğince personelimize Bakanlığımızca sağlanan ödenek ile Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenevinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve bağlı birimleri personeli olarak öğle yemeğinden yararlanılırken, yaklaşık Altı (6) aydır yemek ödeneği gelmediğinden kurum personeli olarak mağdur durumdayız.

    Söz konusu yemek ödeneğinin gönderilip kurum personelinin mağduriyetinin giderilmesi,

 

 7- Ankara'da her Bakanlığın misafirhanesi mevcut iken Bakanlığımızın misafirhanesinin bulunmaması taşra teşkilatından gelen arkadaşlarımızı mağdur etmektedir. Mağduriyetimizin giderilmesi için Acilen bir misafirhanenin hizmete açılması, 

 

Hususlarında tensiplerinizi ve takdirlerinizi saygılarımla arz ederim.

                                                                            

                                                                    Yusuf DEMİR

                                                                Kültür Memur-Sen

                                                             Adıyaman İl Temsilcisi

 

 

HABER 7 SON DAKİKA