Ahmet SEVEN Bakan a sorunları sundu..
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 2257 Okunma

Bakanlığı ile ilgili konularda inceleme yapmak ve   Toplantılara katılmak üzere Samsun a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç a bakanlığıyla ilgili sorunlar listesi sunuldu.           Memur-Sen e bağlı Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ahmet Seven, bakanlık personelinin sorunlarını Bakan Atilla Koç a liste halinde verdi. Bakanlığı ile ilgili konularda inceleme yapmak ve   Toplantılara katılmak üzere Samsun a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç a bakanlığıyla ilgili sorunlar listesi sunuldu.           Memur-Sen e bağlı Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ahmet Seven, bakanlık personelinin sorunlarını Bakan Atilla Koç a liste halinde verdi.           Seven, Kültür Memur-Sen olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarının durumlarının yeniden gözden geçirilmesi, maaşlarına ek ödeme yapılması, diğer bakanlık çalışanlarıyla aralarındaki mali dengesizliklerin düzeltilmesi ve döner sermayeden yararlandırılması gerektiğini kaydetti.           Özellikle müzelerde görev yapan arkeolog, uzman, memur ve bekçilerin döner sermayeden (DÖSİM) yararlandırılması gerektiğini vurgulayan Seven, kültürün tapusu olan tarihi ve kültürel varlıkların sergilendiği müzelerin emanet edildiği personelin maddi durumunun içler acısı olduğunu söyledi.            Geçici işçi statüsündeki arkeologlara kadro isteyen Seven in listesinde şu istekler de yer aldı:          Kültür ve Turizm Bakanlığı na alınan yeni geçici arkeolog işçilere yetki ve zimmet verilememektedir. Verilebilmesi için statülerinin değiştirilerek uzman personel kadrosuna dahil edilmesi sağlanmalıdır. Emekliye ayrılan uzman ve arkeologların üzerlerinde bulunan zimmetler problem oluşturmaktadır. Bu işçilerimiz bu durumda raporlara dahi imza atamamaktadır. İlçe kütüphanelerinde çalışan personel sayısı yetersizdir.<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

            Kütüphane bulunan ilçelerimizin çoğunda bir memur bulunmaktadır. Memurun yıllık İzin veya zorunlu izin hallerinde kütüphaneler kapatılmak zorunda kalınmaktadır. Memurlarımızın mağduriyeti söz konusudur. İşçi bulunmadığı için genel temizlik ve bakım işleri aksamaktadır. Yerine görevlendirilecek herhangi bir memur da görevde aksaklıklara yol açmaktadır. Bu şartlar altında bulunan kütüphanelerimize mutlaka geçici işçi görevlendirilmelidir. Personel özellikle şehir merkezlerinde toplanmakta, ilçeler ciddi anlamda sıkıntı çekmektedir. Bu husus yalnız ilçelerimizde değil, bazı şehirlerimizde de görülmektedir. DÖSİM geçici işçileri kadro beklentisi içerisindedir.

          Daimi işçi noktasında DÖSİM işçileri de beklenti içerisindedir. Bu konudaki çalışmaların aydınlığa kavuşması gerekmektedir.

          Arkeolog ve uzmanlar arasında maaş farkı gözden geçirilmelidir. Arkeologlara getirilen maaş artışı uzmanlara getirilmemiştir. Oysa uzmanlar da aynı işlerde yetkili olup aynı görevleri yerine getirmektedir. Bu durum uzman ve arkeolog arasında sıkıntı oluşturmaktadır dedi.           Bakan Koç, çözüm için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.

 

HABER 7 SON DAKİKA