BAKANLIK ÇALIŞANLARI ZOR DURUMDA!
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1813 Okunma

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI AÇLIK SINIRI ALTINDA<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri Ahmet SEVEN 26-30 Kasım 2007 tarihleri arasında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize İl Temsilcilikleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanları ve üyelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Kültür Memur-Sen Genel Eğitim Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Ahmet SEVEN:

''Kültür ve Turizm Bakanlığı Çalışanları açlık sınırında değil, açlık sınırının içerisindedir. Bakanlığımız çalışanlarının durumları acilen masaya yatırılarak maaşlarında ciddi düzenlemeler yapılmalı durumları bir an önce iyileştirilmelidir. Yıllardır DÖSİMM gelirlerinden pay alabilmeleri için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizi sonuna kadar da sürdüreceğiz. Yaptığımız ziyaret, toplantı ve gezilerimizde çalışanlarımızın içler acısı yaşantısına şahit oluyoruz. Personelimizin tamamına yakını hayatlarını devam ettirebilmek için banka kredilerine mahkum edilmişlerdir. 25 yıllık bir bakanlık memurumuz hala 850 YTL gibi komik bir maaş almaktadır. Hiçbir şekilde ek gelirleri yoktur. Bu şartlarda açlık sınırı değil, açlığın içerisindedirler. Bakanlığımız çalışanlarının her biri birer dert yumağı haline gelmiştir. Bu bakımdan onlar devletimizin sadece üvey değil, hem yetim hem de öksüz memurları durumundadırlar. Bakanlığımız Kültür ve Sanat festivalleri adı altında yaptığı yardımları kendi çalışanlarına çok görmemelidir. Diğer devlet memurları ile aralarındaki gelir adaletsizliği artık son bulmalıdır. Birçok bakanlık kendi çalışanlarına iyileştirme adı altında ek ödemelerde bulunurken; DÖSİMM ile Sinema ve Telif Hakları gelirleri olan Kültür ve Turizm Bakanlığının bu konuyu çözememiş olması arkadaşlarımızı son derece üzmekte hatta başka kurumlara naklen atanmaya yöneltmektedir. Binlerce yıllık Anadolu tarih ve kültürünün eşsiz eserlerini teslim ederek üzerlerine ciddi sorumluluklar yüklediğimiz personelimizin bu şartlarda görev yapmaya zorlanmaları kesinlikle kabul edilecek bir durum değildir. Yapılan işin ehemmiyeti aynı zamanda çalışanlarına da değer verilerek ortaya konulmuş olur. Bugüne kadar sonuç alınamamış olması bizim kaygılarımızı artırmaktadır. İfade ettiğimiz gibi sendika olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Mutlu sona hep birlikte ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz'' dedi.

SEVEN, ''Taşradan Ankara'ya gelen personelin kalacak yerlerinin bulunmadığına da dikkat çekerek : ''Çok acıdır ki Bakanlığımızın Ankara'da bir misafirhanesi bile yoktur. Taşra'dan Ankara'ya gelen personelimiz büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Çeşitli gelirleri olan bir bakanlık personelinin kendilerine kalacak misafirhane aramaları ya da otellerde kalmaya zorlanmalarını kabul etmek mümkün değildir'' dedi.

SEVEN, Yıllardır çözülemeyen sorunların birikerek dağ gibi olduğunu sorunlara neşter vurulma zamanının çoktan geldiğini ancak bundan böyle sorunların ilgili mercilere taşınacağını çözüm alınıncaya kadar da mücadeleyi devam ettireceklerini söyledi.

HABER 7 SON DAKİKA