EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINA 103 YTL ZAM
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1630 Okunma

     11 Ağustos Pazartesi MEMURSEN olarak sayın Başbakanımıza yaptığımız ziyarette, Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sayın Ahmet GÜNDOĞDU ve Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Galip YILDIRIM 15 Ağustostan 2008 tarihinden itibaren geçerli olacak ek ödemenin en düşük maaş alan memura en az 100 YTLden başlamak üzere ek ödeme verilmesi talebinde bulunmuşlar, sayın Başbakanımızda toplantıda eldeki tüm imkanları kullanarak çalışanları madur etmeyeceklerini belirterek bu gelişmenin olumlu sinyallerini vermişti.

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş taki Başbakanlık Ofisi nde düzenlediği basın toplantısında 15 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere;<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

-      En düşük memur maaşına 103 YTL,

-      Memur, din görevlisi, öğretmen maaşına 112 şer YTL,

-      Astsubay çavuş maaşına 127 YTL,

-      Teğmen maaşına 132 YTL,

-      Polis memuru maaşına 161 YTL,

-      Araştırma görevlisi maaşına 171 YTL,

-      Mühendis maaşına 264 YTL ilave ek ödeme getirildiğini bildirdi.

 

Başbakan Erdoğan, yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşına yüzde 10, ortalama memur maaşına ise yüzde 8,4 oranın artış sağlandığını bildirdi. Başbakan Erdoğan ın konuşmasında öne çıkan ifadeler ana başlıklarıyla şöyle:

* Asgari geçim indiriminden kaynaklı artışlar hariç 2008 yılında en düşük memur maaşında yüzde 22,7, ortalama memur maaşında ise yüzde 18,5 oranında artışlar getirmiş oluyoruz.

 

* Bu belirleme yapılırken memurlarımızın hak ettikleri yaşam düzeyine kavuşabilmelerine imkan sağlamak üzere aylık artış tutarları mümkün olduğunca yüksek tutulmuştur.

 

* Bunun ideale ulaşan bir yapı olduğunun iddiası içerisinde değiliz ama ülkemizin ekonomik şartları neye müsaade ediyorsa, bu şartları zorlamak suretiyle reel ekonomi açısından zorlamak suretiyle böyle bir düzenlemeyi yapmış bulunuyoruz.

 

* Düşük aylık alan memurlarımızın aylıklarında daha fazla artış sağlanmıştır. dedi.

 

AA

 

Kültür Memur-Sen Olarak Tüm Çalışanlarımıza Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyoruz.

Emeği Geçenlere Teşekkür ediyoruz..

HABER 7 SON DAKİKA