GÜNDOĞDU: DAĞ FARE BİLE DOĞURAMADI
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1471 Okunma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu işveren kurulunun önerdiği zam teklifini yok hükmünde saydıklarını, çarşamba günü yeni bir teklif beklediklerini söyledi. Kendilerine 2012 yılı için sunulan 3+3 ve 2013 yılı için 2+3 yüzdelik zam teklifini 'dağ fare bile doğuramadı' şeklinde değerlendiren Gündoğdu, ülke gerçekleriyle bağdaşır bir rakam beklediklerini ifade etti.  

 

     Hayal olarak görülen bir çok projenin hayata geçirildiğini belirten Gündoğdu, Türkiye'de ekonomik büyüme rakamlarının bu denli yüksek olduğu bir dönemde bu teklifin çok komik olduğunu kaydetti. 2012 için en az yüzde 16 zam istediklerini ifade eden Ahmet Gündoğdu, ek ödeme alamayan başta öğretmen, öğretim elemanı, hekim dışı personel , din görevlileri olmak üzere  ek ödeme mağduru kamu görevlilerinin bu mağduriyetinin giderilmesinin de talepleri içinde yer aldığını hatırlattı. Gündoğdu şöyle devam etti:  "Teklife bakıldığı zaman Afrika kıtasındaki bir ülkeye teklif verilmiş gibi. Ya da borç krizinde boğuşan Yunanistan’ın verebileceği teklif gibi bir teklif. En azından bugün verilen teklifin iki katı olsa idi, anayasa değişikliği toplu sözleşme hakkı büyüyen Türkiye ve büyüyen Türkiye’yi daha da büyütme gibi çalışanları motive eden bir yaklaşım olurdu. Hükümet, Türkiye’nin gerçek fotoğrafını yansıtan bir teklifle gelmelerini öneriyorum. Bu teklif yok hükmündedir. Çarşamba günü yeni bir teklifle gelmelerini bekliyorum. Bu rakamlara uzlaşı habercisi rakamlar değil. Bu teklifi kabul etmediğimizi ifade eden kitlesel eylemlere bütün il ve ilçelerde yarın eylemlerimiz olacak. Hem Türkiye’nin büyümesinden yanayız hem de büyüyen ekmekten yanayız. Bu iş dünyasına, iş dünyasına ayrı, çalışana ayrı olursa bunu da asla kabul etmeyeceğimizi kabul etmek istiyorum."

 

     Kamu İşveren Heyeti adına sunulan teklifin, enflasyon hedefleriyle bile bağdaşmadığını söyleyen Ahmet Gündoğdu, ülke genelinde yapacakları açıklamalarla bu teklifi kabul etmediklerini haykıracaklarını belirtti. Yarın (salı günü) 11.00 ile 14.00 saatleri arası düzenleyecekleri kitlesel basın açıklamalarıyla tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade eden Ahmet Gündoğdu, kamu çalışanlarının hak ettiği kazanımları elde edinceye kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

HABER 7 SON DAKİKA