HELİKOPTER TÜRKİYE'NİN YÜREĞİNE DÜŞžTÜ...
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1540 Okunma
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HELİKOPTER TÜRKİYE’NİN YÜREĞİNE DÜŞžTÜ…

 

Terör örgütüne karşı yaptıkları operasyonlarda önemli başarılara imza atmış 17 askerimizin helikopterin düşmesi sonucu şehit olması, acılarımıza yeni acılar ekledi. Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen kazada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret, ailesi, silah arkadaşları ve milletimize de sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Terör, yıllardır milletimizin başında olan bir beladır. Terörle mücadele içinde geçen yıllar, ekonomik maliyetin yanı sıra asker ve sivil vatandaşlarımızın şehit ve gazi olması gibi sonuçlar doğurmuştur. Milletçe, terörle mücadele ve ülke savunmasına yönelik hassasiyet ve yaklaşımımız açık ve nettir. Terör belasından en kısa zamanda kurtulmak için, ne yapılması gerekiyorsa bunun yapılmasıdır. Teröristle mücadele ederken şehit olan askerin yakınları, bu şahadetin nasıl geldiğini bilmekte, evladının vatan için gözünü kırpmadan ölüme gitmesiyle teselli bulmaktadır.

 

Ancak, ihmal ve gerekli hassasiyetin gösterilmemesi sonucu şahadetlerin oluşması, sabır sınırlarımızı zorlamakta, her seferinde omuzumuza biraz daha ağırlık vermektedir. 17 vatan evladını taşıyan helikopterin, sis sebebiyle göremediği dağa çarparak düşmesi, günümüz teknolojileri göz önüne alındığında anlaşılır bir durum değildir. 17 askerimizi taşıyan helikopter kazası sonrası ilk yardım ve kurtarma amaçlı bölgeye sevk edilen helikopterlerin sorunsuz olarak bu uçuşlarını gerçekleştirdikleri de gözlerden kaçmamalıdır. Kaza tüm detaylarıyla incelenmeli, elde edilen verilen kamuoyuna perdelenmeden açıklanmalıdır.

 

Terörle ve teröristle mücadelede gözünü kırpmadan ölümü göze alarak mücadele eden kahraman mehmetçiklerimizin hayatları hata ve ihmallere teslim edilemeyecek kadar büyük ve önemlidir.   Bu tür kazaların son olmasını dilerken şehitlerimize bir kez daha rahmet ve mağfiret diliyor, milletimize, ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA