KAMU PERSONELİ DANIޞMA KURULU TOPLANDI
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1545 Okunma

 

Toplu sözleşme sürecinde zaman yetersizliği nedeniyle sonuçlandırılamayan ancak çalışılmak üzere kurulacak komisyona havale edilen konuların görüşülmesine başlandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Bakan Faruk Çelik, toplu sözleşme sürecinde, 161 konuda çalışmalara devam edilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı. Bu maddelerin ele alınması ve çözüme kavuşturulması için komisyon kurulduğu bilgisini veren Çelik, bu komisyonun ilgili bakanlıklarla görüşerek rapor hazırladığını söyledi. Bakan Çelik, bugün yapılan toplantıda konfederasyon temsilcilerinin de yer aldığı komisyon raporunu ele alacaklarını ve bu rapor doğrultusunda yol haritası belirleyeceklerini kaydetti.

 

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise oturma düzenini eleştirdi. Bakanın, heyet başkanı olduğu gibi 'şekli bir durum' oluşturulduğunu söyleyen Gündoğdu, bu oturma düzeniyle toplu görüşmenin de gerisine gidildiğini, toplu sözleşmenin tarafların eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Referandumda ‘evet’ çıktığına pişman olan anlayışın bir benzerini gördüklerini dile getiren Gündoğdu, “Toplu görüşmenin de gerisine gittik. Oturma düzeniyle bu gösterildi. Yapılan konuşmada da toplu sözleşmenin konusu olmayan konular değerlendirmesi yapıldı. Bu da yanlıştı. Buradaki herşey toplu sözleşmenin konusudur. 15 günlük süre yetersizliği sebebiyle görüşülemeyen konuları görüşmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Gündoğdu, konuşmasında ayrıca Büro-Memur Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen’i yetkili olmalarından dolayı tekrar kutladı ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’na ‘hoş geldiniz’ dedi.

 

Toplantıda ilk olarak, komisyon tarafından hazırlanan sunum izlendi. Toplu sözleşme sürecinde süre yetersizliği ve üzerinde çalışılması gerektiği için karara bağlanamayan 161 maddelik talepler hizmet kolu sıralamasına göre tek tek ele alındı.

 

SÖZLEޞMELİLER KADROYA ALINMALI

 

Daha sonra tekrar söz alan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi isteklerini tekrarlayarak, bu konuda Memur-Sen’in taleplerini içeren bilgi notunu Bakan Faruk Çelik’e sundu.

 

ÇELİK: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

 

Taleplerin ele alınması ve gelinen noktaların değerlendirilmesinden sonra tekrar söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada ele alınan hususların takipçisi olacağını söyledi. Toplu sözleşme masasında kabul edilen hususlarla Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun verdiği kararların kanun hükmünde olduğunu söyleyen Çelik, buna uymayan bakanlık ve kurumları uyaracaklarını, bu konuda bizzat kendi imzasıyla bakanlıklara bir yazı göndereceğini kaydetti. Kabul edilen taleplerin hayata geçirilmesi için gerekli olan yasal değişiklik taleplerini Bakanlar Kurulu’na taşıyacağını söyleyen Çelik, “161 maddelik talebin yanı sıra her bakanlığı ilgilendiren talep ve yasal düzenleme içeriklerini birer kitapçık haline getirip Bakanlar Kurulu toplantısında dağıtacağım. Mart ayındaki toplantıda gelinen noktayı sizlerle paylaşacağım. Onun dışında kazanımların hayata geçirilmesi için gerekli yasal düzenlemeler Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanacak bir paket sonrası torba kanun halinde çıkarılması için gerekli çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.

 

Belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınması için gerekli yasal değişikliğin en geç bu yasama yılı sonuna kadar hayata geçirileceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, diğer sözleşmeliler ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi için belediyelerdeki sözleşmelilere ilişkin yapılacak yasa değişikliğine komisyon ve genel kurul sürecinde müdahale edilebileceğini ifade etti.

 

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı’na Bakan Çelik’in yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı, yetkili sendikaların genel başkanları, memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları ve Kamu İşveren Heyeti katıldı. Bir sonraki Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı mart ayında yapılacak.

HABER 7 SON DAKİKA