KEY İKİ HAFTA İÇİNDE ÖDENECEK
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1657 Okunma

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinin 8.5 milyon kişiye yapılacağını vurguladı. Erdoğan, ödemelerin 2 milyar 855 milyon YTL tutarında olduğunu belirterek ''Bu da piyasaya ciddi manada rahatlama getirecektir'' dedi. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

DEVLET BAKANI ŞİMŞEK: 8 MİLYON 493 BİN KİŞİYE ÖDEME YAPILACAK

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konut edindirme yardımı ödemesi yapılacak kişi sayısının 8 milyon 493 bin olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek KEY ödemelerini de içeren kamu finansmanı ve borç yönetimini yeniden düzenleyen tasarının genel kuruldaki görüşmelerinde milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı.

Şimşek hak sahibi 8 milyon 493 bin kişiye 2.8 milyar YTL ödeme yapılacağını söyledi.

Bu paranın 1.8 milyar YTL'sinin emlak konut gayrimenkul yatırım ortaklığınca karşılanacağını belirten Şimşek, ödemeler için Hazine'den kuruma 1.3 milyar YTL borç verileceğini kaydetti.

Bakan Şimşek hak sahiplerinin alacağı para miktarına ilişkin de bilgi verdi.

Buna göre 1987-95 yılları arasında sürekli çalışmış bir kişiye yaklaşık 1391 YTL ödeme yapılacak. Tasarının görüşmelerine bugün devam edilecek.

Listeler Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın web sitesi ve gazetelerden vatandaşlara duyurulacak. Hak sahipleri ödeme tutarlarını T.C kimlik numaralarını girerek kurumun internet sitesinden öğrenebilecek.

HABER 7 SON DAKİKA