KÜLTÜR MEMUR-SEN 4.OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI...
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1841 Okunma

Üyelerinden aldığı güç ve enerjiyle yetkiye koşan Kültür Memur-Sen,  4.Olağan Genel Kurulunu coşkuyla gerçekleştirdi.

 

Pursaklar ÇASGEM salonunda 8-9 Aralık 2012 tarihinde gerçekleşen 4.Olağan Genel Kuruluna sendika ve siyaset dünyasından önemli isimler ile Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Kültür Memur-Sen delegeleri katıldı.

 

 

 

 

 

 src=

 

Kongre Başkanlık Divanına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve SGK Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ortaköy’ün seçildiği Genel Kurulda Başkanlık Divanı üyeliklerine Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır, Kültür Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Özdemir ve İstanbul delegelerinden Yusuf Arslan seçildiler.

 

 src=

 

Başkanlık divanının teşekkül etmesinin ardından kürsüye gelen Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım delegelere oldukça duygusal bir konuşma yaptı.

 

Kültür Memur-Sen’in önce bir üyesi daha sonra Genel Sekreteri ve iki dönemde Genel Başkanlığını yaptığını belirten Galip Yıldırım özetle konuşmasında; “2003’de oluşturduğumuz hareketle Kültür Memur-Seni 9 arkadaş ile kurduk. Hepsine buradan şükranlarımı sunuyorum. Özellikle ilk 3 yılının Genel Başkanlığını üstlenen Ömer IޞIK kardeşime teşekkür ediyorum. Çok zor şartlarda ve ekibi olmadan mücadele verdi ve Kültür Memur-Sen mücadelesini gündemde tuttu.

 

src=

 

2006 yılında Genel Başkanlık görevi bize tevdi edildi, yine aynı çile devam etmekteydi, genel sekreterlik görevini yürüten arkadaşımız Mecit Erdoğan beyle iki kişilik bir ekip oluşturma fırsatı yakaladık. Çok sıkıntılı günler geçirdik. Bırakın taşra ile ilgilenmeyi genel merkezi ayakta tutmakta zorlanıyor idik. Mekân yok, Para yok, alet edevat yok telefon yok bilgisayar yok oturacak sandalye yok, zaten mekan olmayınca bunlar olmaz en önemlisi para yok sıkıntı hat safhada sadece elimizde bir çanta içinde üye formları var o kadar.

 

Gelenek olarak her insana ve her sınıfa söylenecek sözümüz var prensibiyle kalktık, tiyatro sanatçısına, opera bale sanatçısına, semah yapanından semazenine, arkeolog’undan mimar ve mühendisine hülasa kadro çeşidi bol bir bakanlık olduğumuz için her kadro çeşidine, farklı farklı meslek gruplarına kadar dünya görüşü, etnik kökeni, felsefi ve ideolojisi ne olursa olsun kategorize etmeksizin gittik ve kendimiz anlattık, nasıl bir sendika olduğumuzu ilettik. Bunu yaparken bizde zaten olması gereken Adalet ve Ahlak kuralları içinde kalarak söylem ve üslubumuza özen göstererek üyeliklerine talip olduk. Kısa zamanda ciddi yansımalarını gördük.

 

Kırılsak bile kırmadan, kavli leyinle güzel sözle ulaştık. Bakanlığımızın yapısı gereği bazı kurumlarımızda kronikleşmiş ideolojik yapılar olmasına rağmen gittiğimizde bizim duruş tavır söylem ve üslubumuz karşısında münakaşa ve çatışma değil devamlı diyalogu tercih ettik.

 

Dövene elsiz gerek sövene dilsiz gerek derviş gönülsüz gerek prensibiyle yaklaştık, Kahretmek üyeye sabretmek bize prensibiyle yürüdük, Had bildirme değil gönül alma düsturuyla yürüdük. Sayısal olarak küçük ama temas ettiği alan itibariyle geniş olan, temas etmediğimiz kurum ve kuruluş yok denecek kadar geniş yelpazesi olan bir hizmet koluyuz. Güzel gördüğümüz her söylem davranış ve erdemi kimden geldiğine bakmaksızın aldık, her çirkin gördüğümüz söylem ve davranışı ise kırmadan kavli leyinle güzel üslupla telafi etmeye çalıştık, kendimiz için güzel olanı başkaları içinde arzu ettik, kendimiz için yanlış gördüğümüzü de başkalarından sakındırmaya çalıştık.

 

Bu anlayış bizi ayakta tutan maddi, manevi besleyen ve hareket ettiren inanç değerlerimizin merkezini oluşturması bakımından çok önemli hayati öneme haizdir, tüm insanlığın yakalamakta çok zorlandığı o oranda hasretle temine çalıştığı evrensel bir anlayıştır.

 

Mekânı cennet olsun, kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İNAN üstadımızın temelini attığı, bu temeli atarken harç olarak inanç sistemimizin oluşturduğu kültür ve medeniyet değerlerimizden referans alarak, ihlâs ve samimiyetini de katarak uygulama yöntemini belirlemiş birikim, ileri görüş ve sevecen tavrıyla bizlere kadar öylece gelmiştir. Yaşadığımız çağa ve konjonktüre göre söylem, eylem farklılıkları olabilir ama omurgasal olarak, kuruluş paradigmasını teşkil eden misyonunda bir sapma olmadan devam ediyor olması önemlidir.

 

Çünkü üstadımızın bu uygulama biçimi ve yöntemi belirlemedeki beslendiği kaynak, inancımızın ve onun oluşturduğu kültür ve medeniyetin tezahürüdür.

 

Merkezde kendimizi ispat ettiğimize aldığımız olumlu tepkilerden kanaat getirince artık illere çıkarak kısa zamanda ülkemizin yüzde seksenini gezdik, güzel dostluklar ilişkiler oluştu, bu güzellik üyeye de zaman içinde yansıdı ve güçlenmeye başladık. Bu gezileri uzun süre iki kişi olarak yaptık. Genel sekreterimiz Mecit ERDOĞAN beyle gerçekleştirdik. Diğer arkadaşlar posizyonları gereği bazıları il dışında olmalarından dolayı bulundukları yerlerden destek sağladılar. Bu geziler kolay olmuyordu, yakıt, konaklama, yeme içme ve gittiğin ilin sorunları ekonomik ve idari sorunlar derken çok zor günlerdi.

 

Bütün İl temsilcilerime özellikle bizimle başlayıp sıkıntıları göğüsleyip şikâyet etmeden üye çalışması yapan ve misyonumuzu anlatan İl Temsilcilerime en kalbi duygularımla sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Hizmet kolumuzla ilgili güzel şeyler yaptık, her kadronun sıkıntısıyla ilgilendik ve sonuç aldık, tek tek sıralamaya gerek görmüyorum, zaman zaman sitemizde hizmetlerimizi yayınladık ve üyelerimiz böylece bilgi sahibi oldular.

 

Ulusal ve uluslararası düzeyde Kültür Memur-Sen olarak, Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Memur-Senin bir üyesi olmamız hasebiyle bu sorumluluklara da ortak yönümüz vardır. Dolayısıyla Memur-Sen olarak sosyal sorumluluğumuzu hem ülkemizde ve hem de dış dünyada bir zulüm, acı, gözyaşı varsa Memur-Sen maddi ve manevi yanında olmuştur.

 

Bu kadar zulüm ve gözyaşının yaşandığı dünyamızda elbette bunlara kayıtsız kalmamız, taşıdığımız misyon gereği mümkün değil. Bundan dolayı her fırsatta sizlerden harcamalar konusunda özveride bulunmanızı istedik ve tasarrufları devamlı bu gözyaşının ve mağduriyetlerin olduğu içerde veya dışarıda olan yerlere gönderdik. Her şeyden kısarak bu imkanları oluşturduk ve sizler adına bu yardımları yaptık. İnşallah bu yardımlar kıyamet gününde hesap görülürken bir sevaba şiddetle ihtiyacın olduğu anlarda karşınıza sürpriz olarak çıkar ve sizi kurtarabilir. Çünkü bizler inanç değerlerimizin bize yüklediği sorumluluk gereği birbirimizin dünyasından ve ahiretinden de sorumluluk içinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü bizler dua ederken Allahım bize dünyada da ahirette de iyilik ve güzellik ver diye dua ederiz bunun pratiğe dönüşmüş şekli bu olsa gerek. Sizlerin de bu düşünce içerisinde olduğunuzu tahmin edebiliyorum, bu güzel topluluğu uzun zamandır beraberliğimizden tanıyorum.

 

İnsan olmamız hasebiyle mutlaka hatalarımız olmuştur. Bizler hata yapan varlıklarız. Ama şundan emin olabilirsiniz kasten,  kişisel çıkar ve nefsi olarak önceki hayatım ve sendikadaki süre içinde bir sapmamız olmamıştır. İnşallah bundan sonraki hayatımda da rabbim korur ve  buna fırsat vermez.

 

ޞundan da emin olabilirsiniz, sizleri din, dil, etnik köken, felsefi algı, dünya görüşü gibi sebeplerle hiçbir zaman kategorize etmedim. Özellikle felsefi, ideolojik ve etnik ayrışmalardan nefret etiğimi de ifade etmek istiyorum.

 

Bu farlılıklardan dolayı hiç birinizi utandıracak ve boynunuzu büktürecek söylemin ve davranışın içinde olmadım, nasıl olması gerekiyor ise çekinmeden öylece temsil ettiğime inanıyorum. Farklı düşünen arkadaşım varsa ona da saygı duyuyorum hata onda değil benim eksikliğimdir diye düşünüyorum öyle düşünen varsa ondanda özür diliyorum. Oda hakkını helal etsin istiyorum. Bunun bir veda konuşması olduğunu anlamışsınızdır herhalde.

 

Sizlere ve devam edecek olan arkadaşlara acizane bazı şeyler söyleyerek konuşmamı bitirerek vedalaşmak istiyorum. Sevgili dostlarım; Detaylandırmadan özet olarak söylemek istiyorum, yoksa her madde bir sohbet veya konferans konusudur. Bu kurallara uyarsak kurtuluruz.

 

***Her ne halde olursanız olun velev ki aleyhinize olsun, önce nefsinizde sonra dışa dönük ister ikili, ailevi, toplumsal veya metafiziksel olsun Adaletli olun. Kıstasını siz değil inanç değerleriniz belirlesin.

 

***Ahlaklı ve edepli olun, çünkü ahlak ve edep insanı toplum içinde utanacağı ve mahcup olacağı şeylerden koruyan bir melekedir.

 

***Söylem ve üslubunuz da (Kavli leyin diye ifade edilen) güzel sözlü olun. Onlar konuştuklarında güzel söz söylerler müjdesine mazhar olun. Geçerli akçe budur gerisi boştur.

***Bilgili olun. Yitik malınız olduğunu unutmayın. Çünkü bilenlerle bilmeyenler bir olmaz, bilenlerden olun

***Donanımlı olun, donanım bilginin özümsenmesi ve pratiğe dönüştürülmesi halidir. Donanıma dönüşmeyen bilgi sinede yüktür.

***Affedici ve toleranslı olun. Çünkü affetmek dininizin güzelliğindendir. Allah affedenleri sever ve insanlara ve mahlûka sevdirir.

***Sabırlı olun. Tahammülle karıştırmayın aynı şeyler değil sabırlı olun, Allah sabredenlerle beraberdir. Zordur ama güzel bir ibadet şeklidir ve bu sabrı tavsiye edin.

***Her hal ve durumda Allaha sığının başkaları adına da ona sığının bu konuda insanları içine alarak beni değil bizi gerçekleştirin.

***Ve son olarak ne lazımsa ne gerekiyor ise ondan isteyin, isterken limit koymayın. Neyi isteyip neyi istemeyeceğinize gelince dinimizin sizin üzerinizdeki yansıması ne ise o belirleyici olacaktır.

 

Benden sonra seçilecek Genel Başkan ve yönetimine başarılar diler Allah yardımcıları olsun, yolları açık olsun. Sizlerde haklarınızı helal edin ve illerinizde üye arkadaşlarıma da söyleyin haklarını helal etsinler. Hazirunu ve tüm arkadaşlarımı rabbime emanet ediyorum. Kalın sağlıcakla.” diyereksalonda duygusal bir hava meydana getirdi.

 

 

src=

 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet KAYTAN kısa konuşmada kongrenin hayırlı uğurlu olmasını, Kültür Memur-Sen’i yetkiye götüren kongre olması temennisinde bulundu. Sırayla Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu KAYA, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali OMURCA, Bembir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni SEVİNÇ, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili AHMET ÖZER, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi KARASAPAN ile Hak-İş’e bağlı Öz Büro-İş Genel Başkanı Muharrem ÖZKAYA birer selamlama konuşması yaparak kongrenin hayırlı ve başarılı olması temennisinde bulundular.

 

Kongrede Memur-Sen adına, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TONBUL toplu sözleşme süreci ve Memur-Sen’in tarihi misyonu hakkında bilgiler verdi.

 

Daha sonraya kongreye katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet GÜRHAN yaptığı konuşmada”Kültür Memur Sen'in, aynı amaç ve hedeflerde birçok bireyin bir araya gelerek oluşturduğu önemli bir kuruluş olduğunu söyleyen Gürhan konuşmasında özetle, “Sivil teşekküllerin, demokrasinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade ederek, Sivil toplum kuruluşları hangi alanda ve hangi amaçla kurulmuş olursa olsun toplumsal dayanışma mekanizmasıdır.   

 src=

 

Sosyal çatışmaların yaşandığı toplumlarda birey karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kaybeder. Bir topluma mensup olma kıvanç ve övüncünü kaybetmiş fertlerden meydana gelen toplumlarda dayanışma ve yardımlaşmanın da azalacağı aşikârdır. Yardımlaşma ve dayanışmanın zayıflaması zaman içerisinde o toplumda millî dayanışma duygusunun zayıflamasına, milletin birlik ve bütünlüğüne zarar verir. Sendikalar çalışanların sesi, gözü ve kulağıdır. Devlet ile millet arasında bir köprüdür, bu köprü güçlendirilmelidir diyen Gürhan bütün değerlerimizi içinde taşıyan sivil ve  demokratik bir Anayasa bir an önce hazırlanmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

 src=src=src=     src=  src=   

    

   src=  src=     

 

src=  src=

 

src=

Öğleden sonra ikinci oturumda, faaliyet raporu, denetim ve disiplin kurulu raporları, gelir gider tablosu ile tahmini bütçe okunarak genel kurulda oylanarak ibra edildi.

 

 src=

 

Ayrıca, ޞekerbank Memur-Sen Ailem Fayda koordinatörü Ahmet Güney'de kongremize katılanlar arasındaydı...

 

Kültür Memur-Sen Genel Sekreteri Mecit Erdoğan’da yaptığı konuşmada özetle; Sendikanın bu gün geldiği noktayı, bu güne gelene kadar yaşanan sıkıntılar ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler sunduğu konuşmasında kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe verdikleri önemi ve bu konularda yaptıkları faaliyetleri, ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları değerlendirerek büyük Memur-Sen ailesinin bir üyesi olarak Kültür Memur-Sen’in bu konularda yaptıklarını aktararak emeği geçen kurucularından, üyesine,  genel başkanından il ve ilçe temsilcisine, iş yeri temsilcisine, Kültür Memur-Sen dostlarına kadar hepsine teşekkür ederek bu kongrenin yetki kongresi olması dilek ve temennisini dile getirdi.

src=   src= 

 

     src=  src=   

Sendikanın tüzüğünde yapılan değişiklikler genel kurulda oylanarak kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan delegeler dilek ve temennilerini dile getirdiler.

 

Pazar günü yapılan seçimlerde; 208 kayıtlı delegenin olduğu Kongrede 169 delege oy kullandı. 14 oy geçersiz sayılırken, Genel Başkan Adayı Mecit Erdoğan 155 oy alarak Kültür Memur-Sen Genel Başkanlığına seçildi.

 src=

 

Seçimin ardından Kültür Memur-Sen Zorunlu Organları aşağıdaki isimlerden oluştu.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri;

Genel Başkan Mecit ERDOĞAN

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan ERDOĞMUޞ

Genel Başkan Yardımcısı Fahri EKİNCİ

Genel Başkan Yardımcısı Alaaddin AYDIN

Genel Başkan Yardımcısı Musa SAÇIKARA

 

Genel Merkez Denetim Kurulu Üyeleri;

Mehmet ÖZDEMİR (Başkan)

Mahmut Ali ÖZCAN

Yusuf ARSLAN

 

Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri;

Ayşen TOPALOĞLU (Başkan)

Osman ÇOT

Esat ESMERAY

 

 

Sandık kurulundan tutanakları teslim alan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan sonuçları açıklarken yaptığı konuşmada eski genel başkan Galip Yıldırım’a sendikaya verdiği 9 yıllık emeği, mücadelesi ve sendikanın bu günlere gelmesindeki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Kaytan Galip Yıldırım’a bundan sonraki hayatında sağlık ve afiyetler dileyerek yeni seçilen yönetim kurulana da başarılar diledi.

 

src=

 

 

Yeni genel başkan Mecit Erdoğan’da burada yaptığı konuşmada sendikaya kuruluşundan bu güne emeği geçenlere, başta kurucuları olmak üzere eski genel başkanlara teşekkür ederek, bu kongrenin ve sonuçlarının sendikamıza, camiamıza, milletimize hayırlı olmasını temennisiyle, kongreye katılan delege ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Bundan sonra sorumluluklarının katlanarak arttığını, kucaklayıcı ve birleştirici olacaklarını, sendikamızın 10.kuruluş yıldönümü olan 23 Mayıs 2013 tarihinde yetkiye ulaşmak için il ilçe temsilcileri, işyeri temsilcileri ve tüm üyeleriyle birlik ve beraberlik içinde çalışarak hedefe ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.  

 

 

 

HABER 7 SON DAKİKA