KÜLTÜR MEMUR-SEN BAޞKANLAR KURULU TOPLANDI
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1880 Okunma

KÜLTÜR MEMUR-SEN GENİŞžLETİLMİŞž BAޞKANLAR KURULU TOPLANTISI 09-11 ARALIK 2011 TARİHİNDE ANKARA KIZILCAHAMAM ASYA TERMAL TESİSLERİNDE YAPILDI.

 

     Kültür Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı 09-11 Aralık 2011 tarihlerinde Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve İl ve İlçe Temsilcileri ile Kadın Komisyonlarımızın katılımı ile Ankara Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde yapıldı.

 

     Toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi Karasapan, Memur-Sen Kadın Kolları Genel Başkanı Arife Topçuoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Asım Keser, Kişisel Gelişim (NLP) Uzmanı Ahmet Canan Karakaş, Hukuk Müşavirimiz Av.Süleyman Sallı ile diğer davetliler katıldı.

 

     Toplantı şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve akabinde canlı olarak okunan İstiklal Marşından sonra Kültür Memur-Sen Genel Başkan Galip YILDIRIM’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 

  src=  

 

     Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip Yıldırım konuşmasında, sendikamızın misyonu üzerinden bilgiler aktararak bizi biz yapan değerlerin içini doldurmak gerektiğini, sözle birlikte özde de yansımalarının olması gerektiğini ifade ederek şu kavramların altınını çizdi: Adalet, Ahlak ve güzel üslup kavramlarının kendisine, eşine, çocuklarına ve insanlığa fayda sağlayacak erdemler olduğunu vurgulayarak, bu kavramların sahibi olan insan topluluklarının iki karakter üzerine oturabileceğini ifade ederek iki guruba ayırdı. Birincisi eline yetki geçtiği zaman fesat çıkaran, kültürü, çevreyi (ekolojik dengeyi),ve nesli (insan karakter ve yapısını bozan), İkincisi olarak ise eline Allah yetki verdiği zaman gereği gibi iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, insanlar arasında Adaletli davranan, güzel ahlak üzere olan ve güzel söz söyleyen iki yapıdan bahsederek toplantıya iştirak edenlerin iki dünyalı düşünmelerini, seküler ve materyalist düşüncenin ürettiği yapıdan uzak durmalarını ifade ederek sözlerine Memur-Sen olarak, genel olarak neler yapıldığını ve Kültür Memur-Sen olarak ise özelde nelerin yapıldığı ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

 

src=

 

      Konfederasyonumuzu temsilen toplantıya katılan Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA sözlerine, Memur Sen’in hizmetlerini sırasıyla, önce misyona yönelik nasıl bir görev üstlendiklerini ve bunun gereği olarak Ülkemizin kamu çalışanlarının Ekonomik, Özlük, Sosyal, Kültürel ve Statüleriyle ilgili yapılan çalışmalar ve bunun ötesinde zulme uğramış Filistin, Pakistan, Somali gibi ülkeler ile doğal afet görmüş Afrika ve ülkemizde deprem görmüş Van olmak üzere her imdat diyene misyonumuz gereği koştuk diyerek çarpıcı örneklerle duygusal bir konuşma yaparak katılımcıları da bu atmosfere çekerek duygulu anlar yaşattı. Memur-Sen olarak yetkiye giden Kültür Memur-Sen’e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

src=

 

     Daha sonra söz alan Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi KARASAPAN 2011 yılında Bayındır Memur-Sen’i yetkiye taşıyarak işkolunda sorunları çözen bir sendikanın artık iş başına geldiğini ifade ederek, önemli bir Bakanlığın mesleklerle ilgili Avrupa projesi kabul edilerek hizmet alanını genişlettiklerini ifade ederek, toplantıya katılan İl ve ilçe temsilcilerinin heyecanını gördüğünü ifade ederek yetkiye giden Kültür Memur-Sen’e bu yolda başarılar dileğini ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

src=

 

     Konfederasyonumuzun Kadın Kolları Genel Başkanı Arife TOPÇUOĞLU söz alarak, Memur-Sen’in kadın kollarının yeni kurulduğunu, çalışmalara başladıklarını, bütün illerde teşkilatlanma çalışmaları yaptıklarını, kadın kollarının önemi üzerinde durdu ve kadının olmadığı yerin eksik olduğunu söyleyerek bu boşluğu doldurmaya çalıştıklarını ifade ettiği konuşmasını Kültür Memur-Sen’e başarılar dileyerek tamamladı.

 

src=

 

     Yine konuklarımızdan kendisi de bir Memur-Sen üyesi olan NLP (Kişisel Gelişim Uzmanı) Ahmet Canan KARAޞ hocamız katılıcılarımızın çok beğenisini kazandığı sunumunda Kültür Memur-Sen ve misyonu konusunda çok detaylı ve doyurucu bilgilerle temsilcilerimizin motivasyonunun ve heyecanın artırılmasını yararlı katkılar sağladığı sunumunu sizlerle her zaman birlikte olmak istiyorum diyerek tamamladı.

 

src=

 

     Akabinde söz alan Kültür Memur-Sen Kadın Kolları Kurucu Başkanı Demet AKTAޞ’da bu misyonun içinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu, yerinin Kültür Memur-Sen olduğunu, konuşmalardan çok etkilendiğini, Kültür Memur-Sen’in hedefe ulaşması için elinden geleni yapmaya çalışacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

src=

 

      Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda ilk söz alan ޞekerbank Kredi Kartları Yönetmeni Ahmet GÜNEY'de yaptığı konuşmada Memur-Sen ޞekerbank ve SBN işbirliği antlaşmasını, Memur-Sen Ailem Kredi Kartlarının sağladığı faydalarını, son olarak Metro Turizm ve Dünya Göz Hastanesiyle yaptıkları anlaşmalarla bu kart kullanıcılarına sağladıkları avantajları anlattı yeni yılda bu kartın indirimli ortaklarının daha da artacağını ifade etti.Bunun yanında Dünya Göz Hastanesi de toplantı salonumuzun önüne stand kurarak toplantıya katılanların göz taramalarını yaptılar.

 

src=

 

src=

 

     Sendikamızın Hukuk Danışmanı Av.Süleyman SALLI’da yaptığı konuşmasında uzun zamandır Memur-Sen ve bağlı sendikalara hukuk danışmanlığı yaptığını, kendini aileden biri olarak gördüğünü ifade ederek başladığı konuşmasında,  sendikamızın ve üyelerimizin hukuki açıdan karşılaştıkları sorunlarla ilgili yapılan çalışmaları, açılan davaları, devam eden ve sonuçlanan davalarla ilgili bilgiler verdi.

 

src=

 

     Konuklarımız arasında yer alan Bakanlığımızın Başmüfettişlerinden Asım KESER kürsüye gelerek, memur suçları, disiplin ve memurların yargılanmaları ilgili mevzuatlar çerçevesinde son derece coşkulu, yararlı ve motive edici bilgilerle donattığı konuşmalarıyla toplantıya anlam ve renk kattılar.

 

src=
 

     Sendikamızın Genel Sekreteri Mecit ERDOĞAN ise Temsilcilerimizin teşkilat çalışmalarında karşılaştıkları sorunlar, üye çalışmaları, üyelerin sorunlarının çözümünde dikkat edilmesi gereken noktalar ile temsilcilerimizin teşkilat çalışmalarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Sendikamızın diğer yönetim kurulu üyeleri de kendi alanları ile ilgili bilgeler sundular.

 

     2 gün süren toplantıda il ve ilçe başkanları ayrı ayrı söz alarak sendikal faaliyetler hakkında düşüncelerini, dilek ve temennilerini dile getirerek Memur-Sen Konfederasyonunun kamu çalışanlarına sağladığı destek ve katkılar için teşekkür ettiler. 2012 yılında sendikamızın işkolunda da yetkili olabilmesi için kararlılıklarını dile getirerek bunu gerçekleştirmek için söz verdiler. Oldukça verimli ve heyecanlı geçen toplantıda il ve ilçe başkanları ile genel merkez yönetimi mevcut sorunların çözümü ve yeni kazanımların yanı sıra daha etkin sendikal faaliyetlerde bulunmak konusunda görüş alış verişinde bulundular.

 

Genel Merkez Yönetimi, Denetim ve Disiplin Kurulları, İl ve İlçe Temcilisi ve üyesiyle birlikte, azimle, kararlılıkla yetkiye giden yolda hep birlikte….

 

     Kültür Memur-Sen olarak; Sendikamızın bu günlere ulaşmasında büyük emeği geçen başta İl ve İlçe Temsilcilerimiz olmak üzere tüm üyelerimize ve toplantımıza iştirak eden tüm katılımcılara  teşekkür ederiz.

 

 BAޞKANIN MESAJINI İNDİRMEK İÇİN

TIKLAYINIZ

 

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=        src=

 

src=

HABER 7 SON DAKİKA