KÜLTÜR MEMUR SEN'İN KURUM ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR.
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1821 Okunma

Kültür Memur Sen olarak, Genel Başkan Galip YILDIRIM, beraberinde Genel Sekreter Mecit ERDOĞAN ve Genel Mali Sekreter Ahmet KALKAN'dan oluşan bir heyetle, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Mustafa ATALAR'ı Makamında ziyaret ettiler ve yeni görevinde başarılar dilediler. Çok samimi bir havada geçen görüşmede, Sayın Genel Müdür Mustafa ATALAR güzel sanatların kültürümüzdeki yeri ile ilgili bilgiler verdi. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Görüşmede Kültür Memur Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM, ''Güzel sanatların bir milletin, kültür ve medeniyetinin hafızası olan, estetiği, mimarisi, nezaketi, inceliğidir. Güzel Sanatlar bir kültürün bir medeniyetin ruh güzelliğini dışarıya yansıtan bir olgu'' olduğunu belirten Yıldırım, ''Dünya milletlerinin sahip olduğu güzel sanatlar, o milletin dünya ya yansıyan kültürel çehresidir ve geldiği medeniyet düzeyini gösterir.

Toplumların sahip olduğu inanç, gelenek, örf, adet, anane gibi birikimlerinin, görsel yansımaları olarak kendini gösterir ve toplumları hayata bağlayan en önemli damarlardan biridir. Adeta toplumların hayat suyudur Atatürk, Sanatsız kalmış bir devletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir sözü ile sanatı veciz bir sözle ifade etmiştir'' dedi.

HABER 7 SON DAKİKA