MEMUR-SEN BAŞKANLAR KURULU'NDAN TERÖRLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1950 Okunma

MEMUR-SEN BAŞKANLAR KURULU'NDAN TERÖRLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI<ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 

 

MEMUR-SEN BAŞKANLAR KURULU TERÖRLE ETKİLİ VE YENİ POLİTİKALAR GELİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ.22.10.2007

 

21.10.2007 tarihinde gece saat 02 sularında Hakkari dağlıca beldesinde görev yapan güvenlik güçlerine ve aynı gün Yüksekova da vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan hain saldırıları nefretle ve şiddetle kınıyoruz. ..

Yapılan bu menfur saldırı sadece askerlerimize yönelik değil, tüm milletimize yapılmış bir meydan okumadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yönelik fiili bir saldırı söz konusudur. Uluslararası hukuk kurallarından doğan sınırlarımızı ve vatanımızın bütünlüğünü koruma adına başka ülke topraklarında yapılanan bir terör örgütünün kanlı saldırıları derhal durdurulmalıdır. Son saldırılarla iyice perçinleşti ki terör örgütü PKK, saldırılarını hain bir plan üzerine yapıyor. Karşımızda çıldırmış, azıtmış, dağıtmış başıbozuk bir örgüt yok; tam aksine, sinsi bir plan üzerine Türkiye yi zora sokmak isteyen şer bir şebeke var. Yıllardan beri Marksist, ateist ve asla bölge halkını temsil etmeyen ve halk desteğini tehdit baskı ve şantajla yanına almaya çalışan Asala terör örgütünün uzantısı olarak ortaya çıkmış, ABD ve AB ülkelerince desteklenen Türkiye'nin bölünüp parçalanması amacı için taşeron olarak kullanılan kanlı bir terör örgütü var. Bu PKK terör örgütünü maşa olarak kullanan; bazı güçler bir taşla iki kuş vurmayı planlıyor ve hain örgütü kullanıyor. Terör örgütü attığı her kurşunla ülke içindeki sosyal ahengi ve toplum arasındaki birlik ve beraberliği, kardeşlik duygusunu alt üst etmeyi hedeflediği gibi, Türkiye yi uluslararası platformda da zora sokmayı amaçlıyor. Toplumda infial uyandıracak saldırılar belli bir planın parçası olarak meydana çıkmaktadır.

PKK; halkın galeyana gelmesini, Kürt-Türk çatışmasının çıkmasını, son seçimlerde yöre halkından umduğu desteği bulamaması sonucunda, bölgeye hakim olacak bir kaos ortamı yüzünden devletin güvenlik güçleri ile yöredeki insanın karşı karşıya gelmesini, muhtemel yanlışların yeni bir propagandaya dönüştürülmesini ve bu yolla kaybettiği desteğin yeniden örgüte kazandırılmasını istemektedir. Normalleşme ve demokratikleşme yolunda atılan adımların akim kalmasını isteyenler de bu planın başka bir aktörü olarak PKK terör örgütünü başka bir açıdan desteklemektedirler.

Türkiye yi içeriden vurmak, insanımızı birbirine düşürmek, halkın arasına fitne tohumları saçmak, bölgeye yönelik yatırımları baltalamak, demokratikleşme yolunda atılan adımları geriletmek, etnik ayrışımı sağlamak ve bunu sosyal bir çatışmaya dönüştürmek bunların asıl amacıdır. Son durumdan yararlanarak birlik ve beraberliği bozmak isteyen provokatörler olabilir. Terörle, teröristle vatandaşı birbirinden ayırmadan söylemler ve eylemlerde bulunabilirler. Memur-Sen camiası olarak herkesi metanetli olmaya ve sağduyuya çağırıyor toplumdaki kardeşliği bozacak eylem ve söylemlerden uzak olmaya davet ediyoruz.

Terörün finans kaynakları kurutulmalı ve destekçileri olan dış güçlere eldeki çok sayıda imkan kullanılarak desteklerinin çekmeleri sağlanmalıdır.

Ülkemizde özellikle birlik ve beraberliğimizin çimentosu harcı olan milli ve manevi duygularımıza yönelik sürekli olarak yapılan bir saldırı bulunmakta ve milletimiz bu saldırılarla ötekileştirilmekte parçalanmaya itilmektedir. Milli ve manevi değerlere yapılan bu saldırıların önü kesilmeli ve özellikle bölgedeki kanaat önderleri milli birlik ve beraberliğimizin tesisinde kardeşliğin oluşturulmasında mücadeleye katılımlarının sağlanması temin edilmelidir. Terörle mücadelede terörün üstesinden gelebilmek için eğitim, ekonomi, iç ve dış politika, basın yayın vb. gibi konularda etkili, sürekli ve yeni politikalar benimsenmelidir.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde başta kamu görevlileri olmak üzere bütün Sivil Toplum Örgütlerini birlikte hareket etmeye ve ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunları boşa çıkarmaya çağırıyoruz. Memur-Sen olarak; terör saldırıları nedeni İle büyük üzüntü duymaktayız.

Ülkemizi bölmeye çalışan iç ve dış mihraklar iyi bilmelidirler ki, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Menfur terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı dileriz.

HABER 7 SON DAKİKA