MEMUR-SEN SÖZLEޞMELİLERİN SORUNLARINI BAKAN ÇELİK İLE GÖRÜŞžTÜ
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1423 Okunma

Memur-Sen olarak başta 4/B ve 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi için bu güne kadar her türlü platformda bu talepleri dile getirdik.

 

Bu doğrultuda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Grup taplantısında 4/B’lilerin kadroya geçirileceği müjdesini verdi.

 

Hükümetin bu müjdesini Memur-Sen ailesi olarak;“kadroya geçiş sürecine yönelik yeni bir başlangıç” kabul ettiğimizi, yapılacak yeni düzenlemelerle,  4/C statüsündeki geçici personel ile çeşitli bakanlık ve kurumlarda farklı mevzuat hükümlerine göre sözleşmeli personel statüsünde çalışan kamu görevlilerinin de kadroya geçirilmesine ilişkin hükümlere yer verilmesi gerektiğini ve bu gerekliliğin konuya ilişkin tasarının TBMM’ne sevki aşamasında karşılanmasını talep etmiştik.

   src=   

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bugün saat 10:00’da Faruk Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelerek önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Genel Başkan Gündoğdu, 657’ye tabii 4/B’lilerin, 4924 ve 5393 sayılı kanunlar çerçevesinde çalışan bütün sözleşmeliler başta olmak üzere 96 bin 500 sözleşmelinin kadroya geçirilmesini olumlu bulduklarını dile getirdi.

 

Görüşmede başta TRT ve Gençlik Spor Bakanlığı (Spor Uzmanı ve Antrenörler) olmak üzere bakanlık/ kurum/ kuruluşların teşkilat kanununa göre istihdam edilen sözleşmeli personelin (Kurumsal sözleşmeli Personel) istemeleri halinde kadroya geçmelerine imkan sağlayacak bir hükmün kadroya geçiş düzenlemesinde yer alması hususunda mutabakat sağlandığını belirten Gündoğdu,  konfederasyonumuzun 4/C’li sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusundaki taleplerini Bakan Çelik’e bir kez daha iletti.  

 

Başta 4/C’liler olmak üzere 2 milyon 600 bin kamu görevlisinin mali, sosyal ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarını Toplu Sözleşme Masasına taşıyacaklarını söyleyen Gündoğdu, “ Bu yılki toplu sözleşmelerde kamu görevlileri lehine önemli kazanımlar üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABER 7 SON DAKİKA