MEMUR-SEN'DEN EFKAN ALA'YA SÖZLEޞMELİ ZİYARETİ...
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1571 Okunma

 

     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’yı ziyaret ederek, kadrolu olacak sözleşmeli kamu çalışanlarıyla ilgili talep ve beklentilerini iletti ve sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.      

 

Ziyarette, sözleşmelilere yönelik çıkan KHK’nin beklentileri tam olarak karşılamadığını ifade eden Gündoğdu, belediye ve özel idare çalışanları, TRT’deki sözleşmeli personel, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde çalışan sözleşmeli personelle, diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmelileri de sevindirecek müjdeli bir haber beklediklerini ifade etti.    

 


Başbakan Erdoğan’ın, kadroya giremeyen sözleşmelilerin kadrolu olması için seçimden sonrasına dair bir sözü olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın gerek kongredeki beyanı, gerekse kamuoyuna ilk duyulmasında tüm sözleşmeli personeli kapsayacak şekilde açıklaması ve sayı bildirerek 308 bin rakamını telafuz ederek yapması, beklentileri artırmış, ancak KHK’nin kapsamı bazı beklentileri karşılamamıştır. Başbakanımızdan, kapsam dışı kalan TRT’deki sözleşmeli personel, GSGM bünyesindeki sözleşmeli spor uzmanları, belediyeler ve il özel idareleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer sözleşmeli personelin kadrolu olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.      

 

Gündoğdu ayrıca, 233 ve 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye tabi görev yapan KİT’lerdeki personelin isteklerine bağlı olarak, durumlarına uygun memur kadrolarına atanması talebini de tekrarlarken, 4-C’li personelin mevcut mağduriyetinin giderilmesini istedi. Gündoğdu, “4-C’li personelin mali ve özlük haklarında uçurumun oluşmasını engellemek amacıyla kadroya geçiş, ücret artışı, aile yardımından faydalandırılmaları ve özlük haklarında kapsamlı değişiklik yapılması gibi seçenekler kullanılarak çalışma barışını sağlayacak şekilde kapsamlı bir statü değişikliğine gidilmelidir. Özellikle TÜİK’de görev yapan 4-C’li personelin yıllardır devam eden mağduriyetinin ancak bu şekilde giderileceğini düşünüyoruz” dedi. Gündoğdu, KİT’lerdeki üniversite mezunu olduğu halde, işçi statüsünde çalışanların da isteğe bağlı olarak ünvanlarına uygun memur kadrolarına atanmasının önemine dikkat çekti.    

 

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ise konuşmasında, çalışma barışının sağlanmasını en çok kendilerinin istediğini ifade ederek, kendisine iletilen konularla ilgili olarak gereken çalışmayı yapacaklarını ve konuyu siyasi iradenin takdirine bırakacaklarını söyledi.      

 

Ziyarette Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun yanı sıra, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da hazır bulundu.

HABER 7 SON DAKİKA