MEMUR-SEN'E BAĞLI SENDİKALAR, BAޞKANLAR KURULU TOPLANTILARINI GERÇEKLEޞTİRDİ
Eklenme tarihi : 30.11.-0001 00:00:00 - 1399 Okunma
   

      Memur-Sen Türkiye Buluşması, bağlı sendikaların Başkanlar Kurulu toplantılarını yapmalarına da imkan sağladı. Sendikaların toplantılarına katılarak selamlama konuşması yapan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in büyük bir aile olduğunu, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti.

 

       Toplantılarda, toplu sözleşme süreci, yetkiye ulaşamamış sendikaların da yetki kervanına katılması için çalışma yapılması öncelikli olarak ele alındı. Memur-Sen'in ޞekerbank ve SBN Sigorta ile geçen yıl imzaladığı 'Bireysel Grup Ferdi Kaza Sigortası'nın iki yıllık olduğu, bu yıl da geçen yıl imzalanan anlaşmanın geçerli olduğu belirtildi. Sendikaların ortak kararıyla bu işbirliği anlaşmasının yapıldığının vurgulandığı Başkanlar Kurulu toplantılarında, amacın üyelerin hak ve menfaatlerini korurken, onların acılarını paylaşarak hafifletmek, sevinçlerini büyütmek olduğu kaydedildi.

 

TOPLU SÖZLEޞMEDE İSTEDİĞİMİZ OLMAZSA, EYLEM GÜCÜMÜZÜ KULLANIRIZ

 

       Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu sendikaların Başkanlar Kurulu Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, toplu sözleşme yasa tasarısıyla ilgili gelinen son noktayı ve

       666 sayılı KHK'nın oluşturduğu ücret eşitsizliğini de değerlendirdi. Gündoğdu, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'deki eksiklerin giderilmesi ve din görevlileri ve öğretmen, öğretim görevlileri, hekim dışı personelin de ek ödeme oranlarında artış yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini kaydetti. Ahmet Gündoğdu, muadili olmadığı gerekçesiyle öğretmen, akademisyen ve din görevlilerinin, ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

 

       4688 sayılı Kanun’da değişiklik öngören ve 26 maddeden oluşan tasarının bugüne kadar çıkarılmamasının kamu görevlilerini derinden yaraladığını ifade eden Ahmet Gündoğdu, “Kamu çalışanlarının çok önemsediği bu kanunun, bürokrasinin vesayetine takılmasına izin vermeyeceğiz. Milletin egemenliğinin üzerine çöken vesayet sisini kaldırmaktan imtina etmedik. Toplu sözleşme hakkımızın üstüne çöken kara bulutları dağıtmaktan da imtina etmeyiz. Toplu sözleşme hakkımızın içini boşaltmaya çalışanları uyarıyorum: Kimsenin hakkına göz dikmeyecek kadar kanaat etmeyi de, kimseye hakkını yedirmeyecek kadar dik durmayı da biliriz. Tasarı TBMM'ye inince, Güven Park ve TBMM önünde gerçekleştirdiğimiz eyleme katılan binlerce üyemize ve genel merkez ve şube yönetimlerimize de teşekkür ederim. Bugüne kadar bütün dayatmalara nasıl tepki verdiysek, böyle bir dayatmaya da sessiz kalmayız, seyirci olmayız” şeklinde konuştu.


HEDEF 700 BİN ÜYE


       Yetkili sendikaların üye sayılarını daha da artırmak için, yetkiye ulaşamamış sendikaların da yetki kervanına ulaşması için çalışması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, "15 Mayıs’a kadar üye sayımızı artırabileceğimiz en üst düzeye kadar artırma konusunda gayretli olmalıyız. Yoksa sorunlar her dönemde oldu, toplu sözleşme yasası var, toplu sözleşme var, yeni anayasa var, önemli olan bir ve beraber olup doğru yerde olmak doğru teri akıtmak” dedi.

 

BİZ BİR VE BERABERİZ

       KESK, Kamu-Sen ve CHP'nin Memur-Sen’e karşı birleştiklerini hatırlatan Gündoğdu, “Zihniyet aynı, hepsi birlikteler, biz tabloyu iyi bilelim ve ona göre hareket edelim. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. 11 hizmet kolunda yetki, 700 bin üye ile de bunu gerçekleştirelim” dedi.

 

 

HABER 7 SON DAKİKA