MEMURSEN İL TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA TOPLANDI.
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1825 Okunma

            Toplantı konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkanları, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve İl Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konfederasyonumuzun Genel Başkanı GÜNDOĞDU, dünya ve Türkiye gündemi ile toplu görüşme süreci hakkındaki görüşlerini açıkladı. <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

 hspace=0

             Küreselleşmenin gücünü elinde tutan emperyalist güçlerin bu kuvveti orantısız bir şekilde kullandığını, başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın neresinde zulüm, gözyaşı, kan, açlık ve sefalet varsa bunların hepsinin müsebbibinin aynı güçler olduğunu belirten GÜNDOĞDU, Ortadoğu'daki diktatörleri devirmek için gelen ABD'nin bu diktatörlerden daha çok zulüm yaptığını, bunun için bölgeyi en kısa zamanda terk etmesini istedi. GÜNDOĞDU Rusya'nın da Gürcistan ve Kafkaslardan elini çekmesini, bölgedeki barışa zarar vermemesi gerektiğini söyledi.

 

            Türkiye'nin bölgede ve dünyada lider olabilmesi ve mazlum milletlere elini uzatabilmesi için yeni bir anayasa hazırlayarak sistemin güçlendirilmesi ve demokratikleştirilmesi gerektiğini ifade eden GÜNDOĞDU şöyle devam etti: '' Ülkemizin acilen demokratikleşmenin önünü açan, özgürlükleri genişleten, milleti kucaklayan, milletin iradesine saygıyı öne çıkaran, kuvvetler ayrılığı ilkesini sözde değil özde yapan bir anayasaya ihtiyacı var. Bu yeni anayasa ile demokrasimizin gelişmesine engel olan atıl altyapı değiştirilmelidir. Seçim kanunu ve siyasi partiler kanunu demokratik hale getirilmelidir.  Bireysel inanç ve özgürlüklerin önü açılmalıdır.  Ülkede demokratikleşme çıtası yükseltilmelidir. Kamu çalışanlarına toplu sözleşmeli, grevli sendikal hak verilmeli, siyaset yapma yasağı kaldırılmalıdır.''

 

            Konuşmasında toplu görüşmelere de değinen GÜNDOĞDU, MEMURSEN'in toplu görüşme masasına getireceği taleplerin bir kısmını şöyle sıraladı: ''Görüşmelerin Sosyal ve Mali konular olmak üzere iki ayrı başlık altında yapılmasını istiyoruz. Hükümetten yaptığı bütçede memuruna ne kadar pay ayırdığının hesabını ve sosyal konularda da ne sunacağının hazırlığını yaparak gelmesini bekliyoruz. Ek ödeme düzenlemesiyle denge tazminatı ve 631 Sayılı kanun hükmündeki kararname ile ortaya çıkan kayıplarımızı, örgütlülük ödeneğinin Toplu Görüşme primi adı altında 25.724 YTL olarak verilmesini istiyoruz. Uzlaştırma Kurulu Karalarının bağlayıcı olmasını, Toplu Sözleşme ve Grev Hakkımızın tarafımıza verilmesini istiyoruz. Büyümeden kaynaklanan payımızı ve gelir vergisi oranlarında 5 puanlık indirim talep ediyoruz.''

 

            15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşme sürecinin değerlendirildiği toplantıda,  eylem ve stratejiler belirlendi. Konfederasyon Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram TOMBUL, toplu görüşme talepleriyle ilgili taslağın sunumunu yaptıktan sonra konfederasyon yöneticileri, sendika başkanları ve İl Temsilcileri toplu görüşme ile ilgili görüşlerini dile getirdiler. Yetkili sendika başkanları hizmet kollarıyla ilgili sunumlar yaptılar.

 

            Toplantıda ayrıca Konfederasyonumuzun yetkili olması ve büyümesinde önemli rolü olan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet YILDIZ, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel TURBAY ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay KAYA'ya Genel Başkan Ahmet GÜNDOĞDU plaket verdi.

 

            Yine Konfederasyonun üye sayısının artmasına katkı sağlayan Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil ETYEMEZ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut KAÇAR, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf YAZGAN, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Galip YILDIRIM, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Halil İbrahim KÜTÜK,  Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali ERDOĞAN, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram TOMBUL, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdülhadi KARASAPAN, Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil ODABAŞ'a Sn.GÜNDOĞDU tarafından plaket takdim edildi.

 

            Yeni il temsilcileri yönetmeliğine göre seçilen il temsilcilerine de 'yetki belgeleri' verilerek yeni dönemde başarılı çalışmalar yapmaları temennisinde bulunuldu.

 hspace=0

            Bu arada Kültür Memur-Sen Rize İl Temsilcimiz de Memur-Sen Rize İl Temsilciliğine seçilmiş olup toplantıda yetki belgesini Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Halil ETYEMEZ'in elinden almıştır. Bizde, Rize İl Temsilcimiz Enver TOPRAK ve bütün yeni seçilen İl temcililerimizi tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

HABER 7 SON DAKİKA