MEMURSEN ''MECLİSİN KARARI MİLLETİN KARARIDIR'' DEDİ…
Eklenme tarihi : 20.08.2010 00:00:00 - 1889 Okunma

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla toplumda gerilim ve kutuplaşmalar olacağı iddialarına Mevlana ile cevap veren Memur-Sen, ''Topumuz bir tek inciyiz, bir tek. Dünyada nice diller var, nice diller, Ama hepsinde anlam bir. Sen kapları, testileri hele bir kır, Sular nasıl bir yol tutar, gider. Hele birliğe ulaş, hırgürü, savaşı bırak'' diye seslendi.  <ğxml:namespace prefix = o ns = urn:schemas-microsoft-com:office:office />

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması çalışmalarıyla beraber toplumda oluşturulmaya çalışılan gerginlik ve darbe söylentilerine sert tepki gösteren Memur-Sen,  TBMM önünde düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla, siyasileri, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını TBMM'nin aldığı karara saygı göstermeye davet etti. 

''Meclis iradesine ipotek konulamaz ve hiçbir özgürlük pazarlık konusu yapılamaz'' diyen Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, TBMM önünde yaptığı basın açıklamasında, ''Herkes TBMM'nin gücünün halkın gücü olduğuna inanmalı ve kabul etmelidir. Meclisin kararı milletin kararıdır. Herkesi, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı Meclis'e saygıya davet ediyorum'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, sendika başkanları ve Memur-Sen üyeleri ile beraber kitlesel bir basın açıklaması yaparak, TBMM'nin kararına herkesin saygı göstermesini istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu tarafından yapılan basın açıklamasında, cumhuriyeti ve demokrasiyi hazmedemeyenlerin, parlamentodan duydukları rahatsızlığı, ''Kaosa 411 el kalktı'' manşeti ile Meclis'i rencide ederek, milletin iradesine hakaret etmeye cesaret gösterdiğini söyleyerek, bu tarz yorumların demokratik süreci engellemeye, parlamentonun temsil ettiği milli iradeyi baskı altında tutmaya, parlamentonun Anayasal hüviyetini tartışmaya açmaya ve Anayasal görevinden alıkoymaya yönelik yasal olmayan, anti-demokratik bir çıkış olduğunu belirtti. Aksu,  Türkiye, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade ederek, ''Parlamentonun değerlerini küçük düşürmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi, konuları şahıslara veya kılık kıyafete indirenler, tarih önünde iyi bir sınav vermemektedirler'' diye konuştu.

TBMM'nin cumhuriyetin ve demokrasinin kalbinin attığı, özgürlüğün kalesi olduğunu vurgulayan Aksu, ''Meclis iradesi her türlü zümre dayatmasının üstündedir. Atatürk'ün, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü, bu hakikatin veciz bir ifadesidir. Bunu içine sindiremeyen, daha ötesi milli irade karşısında çektiği hazımsızlığı Atatürkçülük gibi gösteren kitle Meclis iradesine ''çoğunluk zorbalığı'' diyerek, ''azınlık zorbalığı''nı topluma dikte etmeye çalışmakta ve darbe çığırtkanlığı yapmaktadırlar'' şeklinde konuştu. .

400'ün üzerinde milletvekilinin oy verdiği başörtüsüne serbestlik getirmeyi amaçlayan Anayasa değişikliği için halkın yüzde 70'den fazlası yasağın kaldırılmasına 'Evet' dediğini kaydeden Aksu, meclis ve halk arasında tam bir mutabakat olduğunun altını çizdi. ''TBMM'yi baskı altında tutarak, aba altından sopa gösterenler, cuntacılardan, siyasi partilerin kapatılmasından medet umanlara soruyoruz. Bu nasıl demokrasiğ'' diye soran Aksu, başörtüsü yasağının kaldırılması çalışması bile toplumda mutluluk ve sevinç ortaya çıkardığını dile getirdi.

Aksu sözlerine şöyle devam etti: ''Üniversitelerde okuyan kızlara başörtüsü yasağının kaldırılması ile ilgili Anayasa değişikliği çalışmaları hakkında toplumda gerilim oluşturup, rejim tartışmaları başlatanlar, oluşturdukları kriz senaryolarına halkın nasıl cevap verdiğini, cumhurbaşkanlığı seçimi ve 22 Temmuz secimi sürecinde görmüştür. Ancak hala 22 Temmuz seçimlerini iyi okuyamayanların olduğu gözükmektedir. Hala semboller üzerinden siyaset yaparak, kendi menfaatleri için ülkeyi bölmekten medet umanlar bulunmaktadır. Maalesef bu kesim tahrike yeltenmekte ve toplumda çatışma olsun diye çalışmaktadır.''

Meclis ve demokratik sistem söz konusu olduğunda sivil toplum örgütlerinin tavrının belli vurgulayan Aksu, Memur-Sen olarak Türkiye'nin bu ayıptan bir an önce kurtarılmasını istedi. Başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla beraber toplumda gerilim ve kutuplaşmalar oluşacağı yönündeki iddialara, Mevlana ile cevap veren Aksu, ''Topumuz bir tek inciyiz, bir tek. Dünyada nice diller var, nice diller, Ama hepsinde anlam bir. Sen kapları, testileri hele bir kır, Sular nasıl bir yol tutar, gider. Hele birliğe ulaş, hırgürü, savaşı bırak'' diye konuştu.

Türkiye yi aldatmaya çalışanlara izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Aksu, konuşmasına şöyle devam etti: ''Türkiye'nin bu ayıptan bir an önce kurtarılarak, özgürlükler ile ilgili sınırlar bir an önce kaldırılmalı, memura ILO standartlarında grev ve toplu sözleşme hakkı verilmeli, siyaset yasağı başta olmak üzere özgürlüklerin önündeki engeller kaldırılmalıdır.'' dedi.

HABER 7 SON DAKİKA