“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”
Eklenme tarihi : 12.03.2018 14:17:13 - 1161 Okunma

Korkma! Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak...

Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal

 

Korkma diye başlayan milli marşımızın bu ilk kelimesi; Peygamber efendimiz (SAV) 'in Hz. Ebubekir (RA)'a Sevr mağarasında söylediği sözdür.

İstiklal ve İstikbal mücadelemiz’in zor günlerinde Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafın yazılan ve TBMM 'de oy birliğiyle kabul edilen, aziz milletimizin heyecanını, zulme ve işgale karşı duruşundan taviz vermeyeşinin ve canından aziz bildiği vatanı uğruna her türlü fedakârliğı yapacağının dünya âleme ilanıdır İstiklâl Marşımız.

Milli Marşımız, dün olduğu gibi; vatan toprakları içinde ve dışında tehdit oluşturan alçak terör örgütleri ile onların içerdeki ve dışarıdaki işbirlikçileriy kararlılıkla mücadelemizi sürdürdüğümüz bugün de; inancımıza inanç katmakta, şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize çelikleşmiş bir güç vermektedir.

Milletçe sahip olduğumuz istiklal ve istikbal mücadelesi ruhunu koruduğumuz müddetçe her türlü engel ve tuzakları aşacak, önümüze çıkartılan tüm oyunları bozacak ve Büyük Türkiye'nin önünde Allahın izniyle hiç bir güç duramayacaktır.

Bu vesileyle Kültür Memur-Sen olarak, İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 97. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”  temennisiyle din, vatan, ezan, mukaddesat ve ülkemizin bekası uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizin hayatta olanlarını sağlık ve afiyet, başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere ahirete irtihal edenleri rahmet ve dua ile anıyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA