BAKAN BİLGİN'DEN MEMUR-SEN'E ZİYARET
Eklenme tarihi : 15.06.2021 09:10:03 - 1018 Okunma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 6. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde Memur-Sen Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu.

bilginziyaret5

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında gerçekleşen görüşmede, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcıları ve bağlı sendikaların genel başkanları yer aldı

Ziyaret kapsamında yapılan görüşmede çalışma hayatı, kamu personeli ve mevzuatı, 6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında yapılacak hazırlıklar ve ön çalışmalar ele alındı.

6. Dönem Toplu Sözleşme’de beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Geçtiğimiz toplu sözleşmede kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayan sonuçlar çıkmamıştı. Önümüzdeki toplu sözleşmede hem kazanımları hem de süreci açısından beklentileri karşılayan bir toplu sözleşme olmasını ümit ediyoruz. Bu anlamda Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti olarak bu toplu sözleşmeden beklentimiz yüksek” diye konuştu.

bilginziyaret6

Toplu Sözleşme’nin daha verimli geçmesini sağlayacak önerilerini paylaşan Yalçın, “Toplu Sözleşmede sürenin yetersizliği ciddi bir sorun. Sürecin önceden başlatılması işi kolaylaştıracaktır. Masada tutanak tutulması sürecin sonunda yaşanabilecek tartışmaların önüne geçecektir. Önceki dönem toplu sözleşmelerde yasadan kaynaklı olarak yaşanan kör noktalar karşılıklı mutabakat içinde aşılabilir” şeklinde konuştu.

Kamu görevlilerinin enflasyon karşısında ciddi kayıplar yaşadığının altını çizen Yalçın, “Kamu görevlileri gelir kaybı yaşıyor, 2021’in Ocak ayında maaşlara hakem heyeti kararı gereği %3 oranında zam yapıldı. Ancak daha 5. Ayda ortaya çıkan enflasyon %6,38 oldu. Toplu Sözleşme bu kayıpları telafi etmek için iyi bir fırsat. Bu fırsatın değerlendirileceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

bilginziyaret1

“Toplu Sözleşmede Sözleşmeliler Konusunda Bir Çözüm Üretmeliyiz”

Geçtiğimiz KPDK’da karar verilen ancak uygulamaya konulmayan sözleşmeli istihdam ile ilgili sorunları ele alacak komisyon kurulması ile ilgili konuşan Yalçın, KPDK’da sözleşmelilerle ilgili komisyon kurulmasıyla ilgili çalışmanın yapılmasını kararlaştırdık. Henüz komisyon kurulmadı. Bu konudaki açığı da bir an önce kapatmalıyız. Toplu sözleşmede sözleşmeliler konusuna da bir çözüm üretmeliyiz” dedi.

Yalçın çözüm bekleyen sorunların toplu sözleşmede daha detaylı ele alınması gerektiğine vurgu yaparak “Görevde yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları konusunda 3 yılı geçmeyecek şekilde kurumlara çerçeve çizme konusunda yönetmeliklerde yapılması gereken değişikler konusunda aldığımız KPDK kararı da bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet kolu talepleri ve teklifleri konusunda kamu kurumlarının personel Genel Müdürlükleri ile ÇSGB tarafından yapılan süreci kolaylaştırmaya yönelik atılan adımı önemsiyoruz. Devamlılığı masayı kolaylaştıracak, toplu sözleşmenin kazanım üretme fonksiyonunu arttıracaktır”

bilginziyaret2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Memur-Sen’in çalışma hayatında önemli bir paydaş olduğunu dile getirerek “Kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerinin farkındayız. Sorunlu alanları kamu görevlilerinin stresli olduğu konuların bilincindeyiz. Ancak bunları birlikte çözeceğimize inanıyorum. İstişare ve birliktelikle çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. İnşallah önümüzdeki Toplu Sözleşme Görüşmelerinin de bu anlamda faydalı ve verimli geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.bilginziyaret4bilginziyaret3

 

 

 
 
HABER 7 SON DAKİKA