Bakan Sarıeroğlu ve Yalçın’dan Ortak Basın Açıklaması
Eklenme tarihi : 02.08.2017 12:54:08 - 1579 Okunma

4.Dönem Toplu sözleşme görüşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün itibariyle başladı. Yapılan ilk oturumun ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ve Kamu Görevlileri Sendikaları adına Heyet Başkanı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu.

toplusozlesme1_8

Bakan Sarıeroğlu: Çalışma Takvimimizi Belirledik
“İstişare ve diyaloğun içini dolduracak şekilde güzel bir başlangıç yaptık” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, “Önümüzdeki 21 Gün içindeki çalışma takvimini belirledik. Hizmet kollarına ilişkin çalışma komisyonlarını oluşturduk. Yarından itibaren çalışmaya başlayacaklar. Kurulan komisyonlar çalışmalarını tamamladıktan sonra müzakereleri 10 ve 11 Ağustos'ta devam ettireceğiz. Hükümet olarak 14 Ağustos'ta teklifimizi sunacağız. Amacımız hakeme gitmeden bu sözleşme dönemini uzlaşıyla tamamlamak. Güzel müjdeler vermek istiyoruz. Başkanlarımızın tüm söylediklerini not aldık, değerlendireceğiz” diye konuştu.

toplusozlesme1_7

Yalçın: 4.Dönem Toplu Sözleşmesi 20 Milyona Yakın İnsanı İlgilendiriyor
4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk oturumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinin 5 milyon çalışanın yanı sıra aileleriyle birlikte 20 milyona yakın insanı doğrudan ilgilendirdiğini vurguladı. Yalçın, “Toplu Sözleşme, bütçeden iki yılı belirleyecek olan ve 6 ay önceden yapılan bir sözleşme. Biz de 2018-2019’u kapsayacak olan tekliflerimizi kamu işveren heyetine sunduk. Bugün de genel çerçevesi konuşuldu. Bu saatten sonra tekliflerin komisyonlarda tasnif edilmesi ve daha sonra da tekrar masaya gelinerek masada uzlaşılabilecek başlıklar üzerinde mutabakat sağlanması ve genel tekliflerin ifadesine geçilecek. Memur-Sen Konfederasyonu olarak, 92 tane genel, 658 tane de hizmet kolu teklifimiz var. Bu sürecin müzakeresi bugün itibariyle başladı, ben sayın bakana teşekkür ediyorum. Sonucun kamu görevlileri açısından hayırlı olması temennimi tekrar ifade ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

2 Ağustos günü Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu ve Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda komisyonlar çalışmaya başlayacaklar.
 

TOPLU SÖZLEŞME ÇALIŞMA PROGRAMI'NA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABER 7 SON DAKİKA