ÇANAKKALE DESTANI, EMPERYALİZME KARŞI KUŞANILAN KILICIN ADIDIR
Eklenme tarihi : 18.03.2020 11:56:07 - 1192 Okunma

105. yıldönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, işgal ve sömürge süngülerinin Anadolu’dan koparmak istediği, hakir gördüğü bir milleti, hasta addettiği bir devleti tarih sahnesinden silmek suretiyle yok etmeye yeltendiği bir teşebbüsün öte yandan bozkırda türlü destanların sâlâ edasıyla yankılandığı bir direnişin yahut bir kahramanlığın adıdır.

Milli Mücadeleye ilham kaynağı olan Çanakkale Zaferi, vatan müdafaasının her türlü olumsuzluğa, düşmanın donanım ve sayı bakımından daha üstün şartlarda olmasına rağmen hiçbir yeise kapılmadan yazılmış bir destandır.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif,
“Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i...
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...” dizelerinde şanını yücelttiği ecdadımızın; yayılmacılığa, barbarlığa ve emperyalizme karşı kuşandığı kılıcın hakkını vermektedir.

Milletimizin ve İslam ümmetinin, batılı sermayedarlara ve köle efendilerine namusunu çiğnetmemek için verdiği mücadele sonuç vermiş, hak ile batılın mücadelesinde batıl, boğazın soğuk suları altında kaybolmaya yüz tutmuştur.
Çanakkale ruhu, milletimizin bağımsızlığı yolunda engellerin tümünü aşacağının bir müjdesidir.
Çanakkale Muharebesi’nde şehit düşmüş ecdadımızı yad ederken, bizlere miras kalan şanlı tarihimize sahip çıkmalı, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele vermekten asla geri durmamalıyız.

Kanlarıyla vatanımızı sulayan şehitlerimize olan borcumuzu ancak onların değer dünyalarını kendimize yol haritası yaparak ödeyebileceğimizi idrak edebilmeliyiz. Bu bilinçten hareketle bir asır evvel olduğu gibi bugün de ateş sarmalına mahkûm edilmeye çalışılan aziz vatanımızın her bir karışını, birlik ve dirliğimizi korumalı bu uğurda çalışmalıyız.

Kültür Memur-Sen olarak, Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında, milletinin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

 

HABER 7 SON DAKİKA