ÇOCUKLARIMIZIN HER GÜNÜ BAYRAM OLSUN!
Eklenme tarihi : 11.05.2022 14:23:52 - 869 Okunma

Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yıl önce bugün büyük bir coşkuyla açıldı. Yurdun dört bir yanının düşman işgali altında bulunduğu bir dönemde TBMM’nin açılması, Kurtuluş Savaşı’nın en kritik safhalarından birini oluşturmuştur. Emperyalist devletlerin güç birliği yaparak vatan topraklarını işgal etmesine karşı meclisin açılışı bağımsızlık fitilini ateşlemiş, bu büyük millet istiklal ve istikbali için ayağa kalkmış ve düşmanı vatan topraklarından atıncaya kadar durmamıştır. Bu büyük zafer, sömürge altında bulunan başta Müslüman ülkeler olmak üzere pek çok millete bağımsızlık yolunda ilham kaynağı olmuş, cesaret vermiştir.

TBMM’nin açılışı bir meydan okumaydı. İşgalci ve emperyalist ülkelere karşı, sömürgecilerin elindeki güce karşı en net, en keskin ve en öz cevaptı. Bu necip milletin geleceğine sahip çıkmasıydı. İşgalin bu topraklarda yeşermeyeceğinin, sömürgeciliğin tutmayacağının dost ve düşmana ilan edilmesiydi.

Kurtuluş Savaşı ile vatan topraklarından atılan düşman ise vazgeçmemiştir. Kılık değiştirerek, farklı şekillerde bu milletin karşısına çıkmıştır. Bazen siyaseti dizayn ile, bazen terörle, bazen ekonomideki dalgalanmalarla ve bazen de darbelerle bu millete bedel ödetmeye çalışmıştır. 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain ve kanlı darbe girişimi, emperyalist bir kalkışmaydı. Emperyalist, sömürgeci ülkelere karşı bağımsızlığın meşalesi olan TBMM’nin bombalanması tesadüf değildi. Ancak milletimiz, inancıyla azmiyle kararlılığıyla Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi 15 Temmuz’da da emperyalistlerin kapıkullarını durdurmuş ve bu ülkeden silip atarak bir kez daha geleceğine sahip çıkmıştır.

Geleceğine sahip çıkmanın ilk adımı da yine TBMM’nin açılmasından kısa bir süre sonra gerçekleşmiştir. 23 Nisan, çocuklara armağan ve emanet edilmiştir. Bu geleceğe duyulan güvendir ve canlı bir umudun ifadesidir. Çocuklarımıza bu bilinci, duyguyu, imanı ve medeniyet ideallerini vermek, yarınlara sahip çıkmanın bir gereğidir. Yarının Türkiye’si cesur, ufku açık, fikri ve vicdanı hür, araştıran, öğrenen çocukları bugünden yetiştirmekle geleceğe doğru yol alacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı’nın öncüsü Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşlarını ve bu topraklar için savaşmış isimsiz kahramanları minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı tebrik ediyor, çocuklarımızın her gününü bu güzel bayram gibi geçirmesini temenni ediyoruz.

HABER 7 SON DAKİKA