Erdoğan: Memur-Sen, Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Yeni Türkiye Vizyonuna Sahip İdrak Hareketidir
Eklenme tarihi : 20.10.2015 16:57:26 - 1916 Okunma

Memur-Sen’in “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" programlarının Sivas ayağı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Memur-Sen tarafından başlatılan ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye için Hedef 1 Milyon Üye’ programı Sivas’ta, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ile Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

ERDOĞAN: HERKES İÇİN KAZANDIK, HERKESİN GÖNLÜNÜ DE KAZANACAĞIZ

Programda konuşan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen’in,  Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Yeni Türkiye vizyonuna sahip idrak hareketi olduğunu söyledi.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak,  Etnik, mezhepsel, bölgesel ve ideolojik sendikacılık yerine hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve değerler sendikacılığı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ‘’Erdemli yolculuğumuzu kamu görevlileri, ülkemiz, milletimiz, ümmet ve insanlık için hizmet üreterek devam ettirdik. Herkes için Kazandık, Herkesin Gönlünü de Kazanacağız’’ dedi.

''DÜNYANIN NERESİNDE İNLEYEN BİR YÜREK VARSA ORAYA İNSANLIK TAŞIDIK''

Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar örgütlü olduklarını ve dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıdıklarının altını çizen Erdoğan, ‘’Kazanımların mimarı, sosyal devrimlerin öncüsü, mazlumların hamisi ve Büyük Türkiye idealinin sözcüsü olarak kamu görevlilerinin, milletimizin, Türkiye’nin ve mazlumların konfederasyonu olduk. Yaratılışta eşitiz anlayışıyla tüm insanlığa hizmet ederek insanlığın konfederasyonu olduk.’’ şeklinde konuştu.

sivas buluşması9

MEMİŞ: BÜYÜYEN TÜRKİYE’NİN DESTEKÇİSİ, VESAYETİN KARŞISINDA OLDUK

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, büyüyen Türkiye’nin destekçisi oldukları gibi, vesayet ve şer odaklarının karşısında olduklarını söyledi.

Memur-Sen olarak emekten gelen güçlerini, ülkenin geleceği için, demokratikleşmesi için, birlik, beraberlik ve huzuru için harcadıklarını belirten Metin Memiş, bu ülkede çok ağır bedeller ödendiğini, milletimize de çok ağır bedel ödetildiğini kaydetti. Her on yılda bir demokratik sivil siyasete ve parlamenter rejime balans ayarı çekilip, toplumun hizaya getirildiğini söyleyen Memiş, “27 Mayıs darbesiyle devletin kurumlarını milli iradenin ortağı hatta vasisi yaptılar. 12 Mart muhtırasıyla sivilleşme ve sivil siyasete dur dediler. Dindar ve muhafazakarların siyaset yapmasının önünü kesmeye çalıştılar. 12 Eylül darbesiyle vesayeti kurumsallaştırdılar, tek tip vatandaş ve Müslüman yetiştirme projesini devreye soktular. Yüzyılın en zalimane ve tahripkar darbesi olan 28 Şubat ile mütedeyyin insanların ülke yönetiminde söz sahibi olmasının, misyon ve vizyonlarını hayata geçirmelerinin önünü kapamaya kalkıştılar. 2007 Nisan’ında başlattıkları Cumhuriyet Mitingleri ile darbe zemini oluşturmanın gayreti içine girdiler. 27 Nisan e-muhtıra ile yeni bir darbe girişiminde bulundular. Ancak sivil siyasetten hak ettikleri cevabı aldılar” dedi 

sivas buluşması4

YILMAZ: BÜYÜYEN VE IMF’YE BORCUNU ÖDEYEN TÜRKİYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, büyüyen ve IMF’ye borcunu ödeyen Türkiye’nin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Yılmaz, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, “Bakın biz mandayı Sivas Kongresi'nde reddettik. Manda o zaman reddedildi ama bilin ki manda bir şekilde farklı derecelerle devam ediyordu. İstiyorlar ki bu Türkiye bağımsız olmasın. Ekonomide bağımsız olmasın, dış politikada bağımsız olmasın. Ekonomide nasıl bağımsız olamazsınız? Eğer IMF'den borç alırsanız siz stand-by anlaşması imzalamak zorunda kalırdınız. O anlaşmada da ne kadar memur alacaksın, ne kadar işçi alacaksın, memuruna ne vereceksin, işçine ne vereceksin, tarıma ne kadar destek vereceksin, onların hepsi orada yazar ve o stand-by anlaşmasının altına imza attığın gibi ülkeyi yönetmek zorunda kalırdın. IMF ile stand-by anlaşması imzalayan bir iktidar ile bu ülkenin ekonomik bakımdan tam bağımsız olabilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

sivas buluşması5sivas buluşması10

HABER 7 SON DAKİKA