Fiili Hizmet Zammı Komisyonları Oluşturuldu
Eklenme tarihi : 19.11.2015 17:01:12 - 2454 Okunma

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda 3. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında görüşülen ve mutabakata varılan "fiili hizmet zammıyla" ilgili komisyon çalışmaları başladı.

Toplu Sözleşme'de üzerinde çalışılacak konulardan "fiili hizmet zammı (yıpranma payı)" ile ilgili Bilim Kurulu oluşturulmasına yönelik, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilgili biriminde çalışma başlatıldı. Memur-Sen'in 11 Hizmet Kolunda yetkili olarak katıldığı SGK'da yapılan toplantıda hizmet kollarının talepleri doğrultusunda 9 adet alt komisyon oluşturuldu. 

19kasımhaber3

Kültür ve Sanat Hizmet Kolunda riskli işlerde çalışanlara fiili hizmet zammı verilmesi için yapılan toplantıya Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Nihat Nurbaki'nin yanı sıra, diğer sendikaların genel başkan ve yardımcıları, ilgili kurumların yetkilileri ve üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Komisyonlarda daha önceki 5510 Sayılı Kanun ve Emekli Sandığı Kanunu'nda "fiili hizmet zammından" kimlerin faydalanacağı ile ilgili çalışma yapılacak. Yapılacak çalışmanın sonunda hazırlanacak rapor Kanun Tasarısı haline getirilerek TBMM'ye sunulacak.

19kasımhaber5

Bilimsel çalışmaların sonucunda hangi hizmet kollarında ve kimlere ne şekilde "fiili hizmet zammı" verileceğine dair ön metinler oluşturulacak. Toplantıda ayrıca kamu çalışanlarının yanı sıra özel sektör çalışanlarına ilişkin düzenleme yapılaması konusunda da görüş birliğine varıldı.

19kasımhaber2

HABER 7 SON DAKİKA