Genel Yetkide 4. Yıl Resmi Gazete İle Tescillendi
Eklenme tarihi : 10.07.2017 15:38:28 - 1573 Okunma

2017 Yılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Konfederasyonlarının üye sayıları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Kültür Memur-Sen'in üye sayısı 5 bin 417, konfederasyonumuz Memur-Sen’in üye sayısı ise 997 bin 89 olarak tespit edildi. Resmi Gazete’de yayımlanan üye sayılarına göre, Kültür Memur-Sen, hizmet kolundaki en yakın rakibine 1877 fark attı ve  zirvedeki yerini tescilledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2017 yılı Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan tebliğe göre, Memur-Sen üye sayısını arttırırken diğer konfederasyonların üye kaybetmesi dikkat çekti. Memur-Sen geçtiğimiz yıl 956 bin 32 olan üye sayısını 41 bin 57 arttırarak 997 bin 89’a çıkarttı. Memur-Sen, 1 milyon 684 bin 323 sendikallı kamu görevlisinin bulunduğu ülkemizde kendini takip eden en yakın konfederasyona 601 bin 839 fark atarak liderliğini açık ara sürdürdü.

KÜLTÜR MEMUR-SEN YİNE ZİRVEDE

Kültür ve Sanat Hizmet Kolu’nda ise Kültür Memur-Sen, açık ara farkla 4. kez genel yetkili sendika oldu.  2013 yılında genel yetkili olduğu günden bu yana üye sayısını sürekli arttıran Kültür Memur-Sen, kültür ve sanat hizmet kolundaki kamu görevlilerinin tercihi olmaya devam ederek bu yılda zirvedeki yerini korudu. Kültür Memur-Sen, 5 bin 417 üye ile genel yetkisini perçinledi. Kültür Memur-Sen, rakipleriyle arasındaki farkı da açmaya devam etti. Kültür Memur-Sen, kendini takip eden en yakın sendikayla arasındaki farkı 1877'ye çıkartarak büyük bir başarıya imza attı.

5 Temmuz 2017 tarihi itibariyle Kültür Memur-Sen’i dördüncü kez ''Genel Yetkili Sendika'' yapan; davasına ve misyonuna sadık Genel Başkan’dan Genel Merkez Yönetim Kurulu’na, Disiplin ve Denetleme kurullarımıza, İl, ilçe, kurum ve iş yeri temsilcilerine, Temsilcilik yönetimlerine, Kadınlar Komisyonlarımıza; kuruluşundan bugüne emek vermiş, çeşitli kademelerinde görev almış tüm yöneticilerimize, yönetim sorumluluğu taşırcasına sahiplenip katkı sunan isimsiz kahramanlarımıza ve bütün üyelerimize teşekkür ediyor; ''Genel Yetki''nin Vefakâr, Fedakâr teşkilatımıza, üyemize, çalışma hayatımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

resmi gazete

HABER 7 SON DAKİKA