GÖREVDE YÜKSELME (ŞEF VE MEMUR) SINAVI GİRİŞ SONUÇLARI AÇIKLANDI
Eklenme tarihi : 17.03.2021 16:32:57 - 1842 Okunma

Şef ve Memur Görevde Yükselme Sınavına girecek adayların listesi Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinde yayınlandı. Sınava girecek adaylara başarılar dileriz.

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ (ŞEF VE MEMUR) SINAVINA İLİŞKİN DUYURU (17/03/2021)

03/06/2014 tarihli ve 29019 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak değişik sınıf ve unvanlarda memur statüsünde görev yapmakta olan personelin şef ve memur kadrolarına görevde yükselmelerini sağlamak amacıyla, Ankara’da görevde yükselme sınavı yaptırılması Bakanlık Makamının 01/12/2020 tarihli ve 908443 sayılı Onayı ile uygun görülmüş ve konu 14/12/2020 tarihli ve 951298 sayılı yazı ile Bakanlığımız personeline duyurulmuştur.

Buna ilişkin olarak, Kurumumuz intranet sitesinin ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı bağlantı üzerinden, personelce yapılan başvurular 01/02/2021 tarihinde başlamış ve 15/02/2021 tarihi mesai bitiminde sona ermiştir.

Belirtilen bağlantı üzerinden başvurusunu yapan personelce çıktısı alınarak imzalanan ve birimler tarafından Personel Genel Müdürlüğüne gönderilen “Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Form”larının adı geçen Genel Müdürlük bünyesinde oluşturulan komisyonca, belirtilen kadrolar için, Bakanlığımız Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde aranan şartlar dikkate alınarak, anılan Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince incelenmesi sonucu, unvanlar itibariyle aranan şartları başvuru tarihinin son günü (15/02/2021) itibariyle taşımaları nedeniyle başvuruları kabul edilenlere ve taşımamaları nedeniyle başvuruları kabul edilmeyenlere ilişkin listeler aşağıda yer almıştır.

Duyuruda unvanlar itibariyle belirtilen şartları, başvuru tarihinin son günü (15/02/2021) itibariyle taşımamaları nedeniyle başvuruları kabul edilmeyenler, anılan Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca beş iş günü içerisinde (24/03/2021 tarihi mesai bitimine kadar) görevli oldukları birimleri aracılığıyla Personel Genel Müdürlüğüne yazılı olarak itirazda bulunabileceklerdir. İtiraz dilekçelerinde itiraz nedenlerine açık bir şekilde yer verilmesi gerekmektedir.

İtiraz dilekçelerini alan birimler üst yazıyla bu dilekçeleri Personel Genel Müdürlüğüne en kısa zamanda ulaştıracaklardır. İtirazlar incelendikten sonra sonucu ilgililere görevli oldukları birimleri aracılığıyla yazılı olarak bildirilecektir.

Anılan Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasında, listelerin Bakanlığın internet sitesinde ilan edileceği, hüküm altına alınmıştır. Bu nedenle, ilgililere ya da ilgili personelin görevli olduğu birimlere listelerle ilgili herhangi bir yazı yazılmayacak olup, bu duyuru (17/03/2021 tarihi itibariyle) ilgilisine tebligat niteliğinde olacaktır.

Öte yandan, unvanlar itibariyle aranan şartları başvuru tarihinin son günü itibariyle taşımaları nedeniyle başvuruları kabul edilenlerden, yaptırılacak yazılı sınavda, herhangi bir engelinin bulunması (soruların okunması, cevapların işaretlenmesi vb.) nedeniyle diğer bir kişinin yardımına ihtiyacı olanların, bu durumlarını belirtir dilekçelerini görev yaptıkları birimleri aracılığıyla 31/03/2021 tarihi mesai bitimine kadar Personel Genel Müdürlüğüne göndermeleri gerekmektedir.

Yazılı sınav tarihi, yeri, atanılacak görev alanı ve niteliği ile ilgili sınav konuları ve sınavla ilgili diğer hususlar Bakanlığımız kurumsal internet sitesi olan www.ktb.gov.tr ile www.pgm.ktb.gov.tr adreslerinin “Duyurular” bölümünde ayrıca duyurulacaktır.

Şef Başvurusu Kabul Edilenler
Memur Başvurusu Kabul Edilenler
Başvurusu Kabul Edilmeyenlerin Listesi
Fiziksel Evrakları Genel Müdürlüğümüze Ulaşmayanlar

Bakanlık Sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

https://pgm.ktb.gov.tr/TR-284809/gorevde-yukselme-ve-unvan-degisikligi-sef-ve-memur-sina-.html

HABER 7 SON DAKİKA