''Güllerin Sultanı'' Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor
Eklenme tarihi : 21.04.2015 14:55:43 - 3818 Okunma

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Hz. Muhammed'in (SAV) Sakal-ı Şerif ile çeşitli objelerinin yer aldığı ''Güllerin Sultanı'' adlı sergi açıldı. Serginin açılışına Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yücekaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar ve Ankara Etnografya  Müzesi Müdürü Mehmet Yücel Kumandaş katıldılar.

Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, açılıştan sonra yaptığı değerlendirmede üç ayların başlangıcının aynı zamanda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)in dünyaya teşriflerinin yıl (12 Rebiulevvel 571) dönümü olduğunu ifade ederek  ''Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Güllerin Sultanı Sergisi açılışına iştirak ederek Efendimiz (SAV)'in mübarek Sakalı Şeriflerini ziyaret etme imkanı bulduk. Bunun yanında daha birçok önemli eseri görmek nasip oldu'' dedi.

Daha sonra Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, emeği geçenleri başta Etnografya Müzesi Müdürü Mehmet Yücel Kumandaş olmak üzere tebrik edip, başarılar diledi.

5a_1

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nermin Kırım da, açılışta yaptığı konuşmada, sergiyle Hz. Muhammed (SAV)'i daha iyi anlamak ve anlatmanın yanı sıra Ankara Etnografya Müzesi'nin koleksiyonlarında yer alan değerli eserlerin tanıtımını amaçladıklarını söyledi.

11a

Etnografya Müzesi’nde açılan sergide, Hz. Muhammed’in (SAV) Sakal-ı Şerifi ve muhafaza kutuları, gülabtan, buhurdan, Kabe örtüsü, sıkıştırılmış Kabe toprağı, el yazması Kur’an-ı Kerim’ler, alemler gibi çeşitli objeler yer aldı.

Sergi, 1 Haziran'a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.

1c

6a

HABER 7 SON DAKİKA