GÜNAY KAYA NEFRET CİNAYETLERİİNİ KINADI
Eklenme tarihi : 12.02.2015 15:58:25 - 2015 Okunma

Kaya, "Üç Müslüman gencin ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün evlerinde uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatlarını kaybetmesinden derin bir üzüntü duydum. Hunharca katledilen üç Müslüman kardeşimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve İslam alemine başsağlığı diliyor, hain saldırıyı ve bu saldırıyı görmezden gelen çevreleri şiddetle kınıyorum" dedi.

Açıklamasında medyanın tutumunu da eleştiren Kaya, "Irkçı, faşist ve acımasız saldırıyı sıradan bir adli vaka gibi göstermeye çalışan başta ABD ve Batı ana akım medyasının nefret cinayetine sessiz kalması, emperyalizmin akan kanı bile sınıflandırdığı gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Cahrlie Hebdo saldırısından 'bütün Müslümanların sorumlu tutulması' gerektiği beyanıyla tepki çeken Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu Fox News'in ve Türkiye'deki sömürgeci derin dostlarının ise katliamı perdelemek için başvurduğu çirkin algı yöntemi bugüne kadar izledikleri, vicdanları ve akılları yönetme stratejilerini bir kez daha belgelemiştir" diye konuştu.

"Bu olay karşısında Batı ülkelerinin tepkisizliği çifte standart yaklaşımlarını deşifre etmektedir" diyen Kaya, "Bu iki yüzlü yaklaşımdan Batı derhal vazgeçmelidir. Charlie Hebdo katliamında dünyayı ayağa kaldıranların üç masum Müslüman genci alçakça katledilmesine duyarsız kalmaları topyekun insanlık vicdanını kanatmış, topyekun insanlığı utandırmıştır" dedi.

Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu İslamofobik saldırı, küresel emperyalizmin soğuk savaş bittikten sonra kendileri için seçtikleri "yeni öteki" ve "yeni düşman" olarak belirledikleri İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının bir sonucu olarak görülmelidir. ABD kendi toplumunu bir arada tutmak için barış dini olan Müslümanlığı araçsallaştırmaktan vazgeçmelidir. Yine ABD, İslam Coğrafyasında yaptığı katliamlara ve bu katliamlara gerekçeler üretmeye son vermelidir. Bir kez daha nefret cinayetini şiddetle kınıyor, üç Müslüman kardeşimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve İslam ümmetine başsağlığı diliyorum."

HABER 7 SON DAKİKA